dagens (uppd)

.jag 2015-03-19 14:03 (3 kommentarer)
ja, vad ska man säga? det flyter ju inte precis på om man säger. snarare känns tillvaron som om jag åkte efter ett par halta oxar på en stenig skogsväg; svårt att avgöra om det ens går framåt.

* N har inte hörts av, har inte svarat på mitt sms som jag skickade igår så hon är väl fortfarande sur antar jag. jag har bestämt mig för att avvakta lite, hör hon inte av sig i helgen så får jag väl försöka hantera det på något sätt, lille A fyller år nästa vecka och vi ska ha kalas på onsdag, fast nu vet jag inte, jag är kanske inte bjuden längre? så det känns som att vi måste åtminstone ha pratat med varandra innan dess. men situationen kan ju få lugna ner sig lite. även om det skaver som FAN inuti, för jag tycker det är en extremt olustig situation och jag är en sån som vill reda ut och kunna gå vidare. men jag har fått bra feedback av kollegorna S och T som gett mig rådet att avvakta plus att det här kan vara någon reaktion på hela N:s situation med skilsmässan och alltihop och såna reaktioner hamnar hos den man känner sig trygg med. det kanske inte är sant, men det är ju åtminstone en tröst. och jag har guldkollegor som orkar lyssna på mitt ältande, viktigt att komma ihåg.

* pratade med chefen och M om semestrar. nu var det nya besked, igår hette det att jag och M absolut inte kunde ta semester samtidigt, nu var beskedet att vi inte fick ta fyra veckors semester samtidigt. ja, det är ju en lite annan sak. jag sa att jag tycker att semester med min familj är viktigare än att jag "måste" vara på jobbet som backupfunktion åt assistenten "om någonting skulle hända" när chefen ändå är där och kan göra samma sak. det tyckte han väl inte om att höra, så jag fick klämma in ett "jag vet att du också har mycket, men det är ju inte så att "någonting" händer VARJE DAG", och då nappade han på det och började räkna upp vilka andra människor han skulle vara backup för under den perioden. ja, men varför tillåter han att alla dom tar semester samtidigt då? jag sa att jag tycker det var dåligt att inte få veta förutsättningarna förrän nu, och på det svarade han ingenting och jag sa inte heller någonting och till slut sa M att vi kan väl se över och fundera och sen återkomma. och så får det väl bli. och okej, sen pratade jag och M och om han tar en vecka tidigare och jag en vecka senare så går det väl utan att vi får göra alltför stora uppoffringar (mr S' jobb stänger fyra veckor så han har ingen möjlighet att välja när han ska ha semester, men visst, tre veckor ihop är ju såklart bättre än inget). men ändå: så himla dåligt skött.

* kollegan T tipsade om att det finns pratmänniskor på kommunen dit man kan vända sig när man behöver prata och få råd och stöd. så dit har jag ringt idag och fått en tid om fem veckor.

* L ringde och var orolig, men det gick förhållandevis snabbt att prata honom ur det.

* en person från den klubben där jag tränar agility skickade en vänförfrågan på facebook. två minuter efter att jag hade bekräftat den kom frågan om jag kunde hjälpa till på en tävling. känns ju sådär kul med "vänner".

* men så hörde min gamla kompis P av sig och ville träffas och ta en fika som i gamla tider så det ska vi göra imorgon efter jobbet. förr, när vi bodde i olika städer, träffades vi åtminstone någon gång i månaden, men nu när vi bor i snudd på grannbyar till varandra är det säkert ett par år sen. ja, i alla fall, kanske är det precis det jag behöver, få äta bakelse och snacka lite skit.

ja, det var väl dagens händelser, orkar inte spalta in dom i plus och minus men det var väl ändå inte fullt så nattsvart som igår. än i alla fall. nu ska jag hem och städa och äta en paj som mr S har gjort och sen ska vi kolla på "true detective" och förhoppningsvis är det allt som händer resten av dagen.



---
senare:
jamen det går ju så jävla BRA nu. uppenbarligen har jag inte bara tappat minnet och förmågan att fokusera utan bubblare i denna cocktail av icke önskvärda tillstånd verkar vara "förmåga att tänka". så här: för några veckor sen frågade N mig om jag kunde vara barnvakt ett par timmar som imorgon eftermiddag, men sen fick hon ändrade planer så det behövdes inte längre. men eftersom jag inte riktigt litar på mitt minne så skickade jag följade sms till henne: hej, skulle bara kolla så jag inte missuppfattat. du behövde inte barnvakt imorgon?
PS: jag förstår att du har mycket i ditt liv just nu och att det är många tankar och känslor. älskar dig även om du är arg på mig.


svar: nej tack, det behövs inte.

jag: kan jag ringa dig? jag tycker det här känns så jobbigt :(

svar: har tyvärr inte tid nu .


i det här hemmet är det snart standard att mr S kommer hem från jobbet och så sitter det någon på golvet och hyperventilerar och hulkgråter JAG OOOORKAAAR INTE MEEEEER.

ja, så det där med att "avvakta" gick ju alltså inget vidare, och vad värre är så skickade jag ett sånt där idiot-sms i affekt ok, jag tolkar det som att du inte vill reda upp någonting. jag är ingen perfekt människa som aldrig gör några misstag men jag försöker så gott jag kan. men det duger uppenbarligen inte. TROR DU INTE JAG HAR NÅGRA KÄNSLOR ELLER? . jättebra, jättejävla konstruktivt och inbjudande till fortsättning, NOT.

och sen var jag och köpte 10 trisslotter för vi turas om på jobbet att spela eller köpa lotter för 300 spänn i veckan, och hon på ica räknade upp 10 lotter och sa sen "30 kronor" och min hjärna kopplade inte eftersom det är kaos och information overload mest hela tiden så jag betalade och åkte hem och nu känner jag mig som ett as och inbillar mig att hon på ica blir utskälld efter noter och får punga ut med 270 kronor ur egen kassa och vill nästan lipa för det med. NÄMNDE JAG FÖRRESTEN JÄVEL-PMS SOM KRONAN PÅ VERKET?

ja, det var väl det hela. dumt att tro att ingenting mer skulle hända idag, nu fattas väl bara ett par timmars smaskiga OCD-samtal från L så är denna dag komplett. jodåsåatt.

LaBonita

Pausknapp på livet? Kan någon fixa?

2015-03-19 19:30:15

Tinto

Kära du! Så jobbigt. Av allt trassel tycker jag det med N känns värst, men det är väl för att jag känner igen det... Kram!

2015-03-20 23:59:02

Tinto

Du kan ringa Ica. Så lättar väl det i alla fall.

2015-03-21 00:00:15


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.