LEDIGT

.jag 2015-03-08 12:56 (3 kommentarer)
idag är min lediga dag, den första dagen på jättejättelänge som det inte varit jobb, planering, cateringverksamhet, kickoff, kurser, barnvaktande och kalas. bara ledigt.

och imorgon börjar min assistent, som annars inte skulle ha börjat förrän någon gång efter påsk. men hon blev utstämplad från a-kassan och hamnade i någon slags fas-3-liknande projekt så att det gick att få bidrag och då blev det billigare att ha henne på jobbet sex månader än fyra månader utan bidrag. så nu får jag och min kollega M dela på henne, och det kommer förhoppningsvis att funka jättebra. och då kan man till och med unna sig att vara LEDIG någon dag utan att behöva jobba som ett as för att komma ikapp efteråt. och jag har två dagar kvar av förra årets arbetstidsförkortning, får nya dagar första april, plus att jag har minst femtio timmars komptid, plus en massa sparad semester, så det finns resurser! dessutom är det ju ingen som vet vad som händer med företaget, dumt att ha en massa sånt sparat ifall det går åt helvete.


igår var jag på ledarskapsutbildning och den hade väl varit rätt intressant om det inte på denna utbildning hamnade ett fulländat RÖVHÅL. alltså en sån där genuint jobbig människa som pratar med hög röst och oavbrutet, utan att bry sig om ifall någon annan lyssnar, som aldrig släpper in någon annan i samtalet, som höjer sig själv till skyarna, dissar alla andra, använder härskarteknik på härskarteknik, vägrar kompromissa och beter sig allmänt som ett stort jävla svin, och NATURLIGTVIS hamnade jag i samma grupp som han, naturligtvis blev vi tvungna att göra grupparbete på grupparbete tillsammans och jag nästan dog av irritation och jag hoppas han gjorde detsamma. för svar på tal fick han, jag blir fan i mig SKOGSTOKIG när folk håller på sådär, lägger fram sina subjektiva värderingar som om det vore oemotstridliga fakta i stil med att jorden är rund, som gör världen till enbart svart eller vit och som ger sig själv tolkningsföreträde i exakt alla frågor. så nog blev det diskussioner och rätt så hätsk stämning, tack gode gud att vi inte alls hör till samma delar av det lokala föreningslivet så att vi riskerar att stöta på varandra fortsättningsvis.

men ja. de senaste veckorna har väl varit...nyttiga, på något vis. jag har varit tvungen att kliva rejält utanför min comfort zone vid åtskilliga tillfällen och det är väl...utvecklande, antar jag. fast det tar på krafterna. men idag är jag alltså ledig, har inte ett enda måste eller krav. jag har gått med hundarna i skogen, jag har löst korsord och bakat bröd (som inte är ett måste utan som jag gör för att jag gillar det).

nu sitter jag med fötterna på bordet, hundarna snarkar i soffan, solen skiner och ute luktar det vår. mr S snickrar fågelholkar, jag har olästa låneböcker från bibblan och lars winnerbäck i stereon. det här blir nog bra.

LaBonita

<3

2015-03-08 14:29:18

Tinto

Nu artar det sig!☺️

2015-03-08 16:17:48

AnnA

Låter som en skön söndag! Vad gäller tidbanker och om det eventuellt tar en ände med jobbet=konkurs, så gäller följande. Du har rätt att få ut de tidbanker som är intjänade max 3 månader tillbaka från konkursdagen. Semester gäller intjänat, pågående och föregående år. Hälsar konkursexperten :)

2015-03-08 19:08:26


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.