kurragömma

.jag 2015-02-25 12:02 (1 kommentar)
idag har jag en på pappret hyfsat lugn dag på jobbet. fast egentligen inte. nästa torsdag och fredag ska vi ha kickoff, och inför det är ungefär INGENTING klart mer än att lokal är bokad. för några veckor sedan satt vi och spånade kring programmet, men då hette det att det inte var lönt att spika någonting innan vi vet hur det ska bli. det trodde vi ju att vi skulle ha fått veta förra fredagen, så att vi hade något att jobba vidare med, men det kom ju ingen information då och inte sen heller. sen kom det önskemål om att kickoffen skulle vara för alla, inte bara vår avdelning, med motiveringen att vi nu är så få och vår (avdelnings)chef numera är platschef så han bossar liksom även för de få stackare som inte tillhör "oss" då. okej, fine, chefen tyckte att vi kör på det, och sedan åkte han på tjänsteresa och sedan var han ledig någon dag och jag vet inte om han liksom förväntar sig att jag och S ska dra i alltihop, men ska alla med så innebär det att vi måste ha ett helt annat upplägg, för då kan vi ju inte bara grotta ner oss i våra interna frågor som bara rör oss och produktionspersonalen, alltså kan vi inte bara copypaste:a förra årets upplägg, och om det ska falla på mig och S att fixa något så känns det som att vi har JÄVLIGT ONT OM TID. S tyckte att vi gott kunde vänta på att chefen ska ta upp saken, att man inte alltid ska behöva ligga på för att det ska hända något, men jag gillar ju att ligga i framkant och för den delen: blir det vi som åker på att fixa det så drabbar det ju bara oss och vi är båda såna som FIXAR ALLT om vi så ska stryka med själva på kuppen. så det "ordnar" sig ju alltid, men det är inte kul att jobba på det viset, så säger han inget nu på lunchen så gör jag det.

fast vem vet, det kanske inte finns något att kicka off med överhuvudtaget och att det är därför han ligger lågt?


så egentligen är det inte lugnt, men på pappret är det i alla fall det idag. vilket är tur, för jag har tillbringat i princip hela jävla förmiddagen i telefon i den roliga leken "jaga sjukvården". jag har pratat med L i princip varenda dag sedan långt innan jul och han är så frustrerad över att han inte ens kan få besked om när han ska få en tid hos psykvården, han har ringt och ringt och det enda de säger är att han ska få en kallelse inom sex till åtta veckor, men ingen kan säga när för ingen verkar ha tillgång till något himla mystiskt tidsbokningssystem och man undrar ju lite hur det egentligen går till när någon får en tid, och herregud, han som har asperger och är helt beroende av att strukturera upp sin tillvaro med tider och hållpunker, kan han inte bara få en TID, om den sen ligger flera veckor fram spelar ingen roll, bara ett datum och ett klockslag att förhålla sig till. men nej, när han har bett om det har de bara hänvisat till att de inte kommer åt tidsbokningen.

förra måndagen var han på psykakuten och där lovade de att någon från öppenpsyk skulle kontakta honom under veckan, och det gjorde ingen så idag ringde jag och var lite tigermamma åt min stackars trasiga 23-åring. och ja, det är som vanligt, man måste vara frisk för att kunna vara sjuk, för först möttes jag bara av ett "han kommer att bli kallad inom sex till åtta veckor, vi kan inte göra mer", men sen fick jag förklara det som jag tror L inte riktigt klarar av att förmedla hur viktigt det är för honom med tider och KAN NI INTE BARA GE HONOM ETT DATUM OCH ETT KLOCKSLAG OCH ETT NAMN PÅ DEN HAN SKA TRÄFFA. och då helt plötsligt så gick det att komma åt tidsbokningssystemet och så fick han en tid om knappt tre veckor. och för första gången på evigheter lät L lite hoppfull och glad när jag ringde honom och berättade. inte för att grundproblemet är löst, men i alla fall en grej mindre att behöva lägga sin obefintliga energi på.

puh. ja, det finns väl mer att säga, men luften gick lite ur mig nu så jag tror jag tar lunch.

Tinto

Å. Jag kan väl inte säga att jag förstår precis, för det gör man ju aldrig, men jag arbetade som huvudansvarig lärare i en grupp för elever med Asperger och näraliggande diagnoser inom autistspektrat under rätt många år, så jag förstår en del i alla fall. Kram!

2015-02-25 19:04:21


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.