meltdown

.jag 2015-02-24 08:54 (inga kommentarer)
idag är en dag fylld av irritation, pms, och pms-relaterade krämpor såsom spänningshuvudvärk och ont i lederna. JIPPI. eller kanske inte.

inte kom jag iväg och tränade igår heller. jag hade ju ingen bil, kom jag på, och mr S kom hem så sent så det blev för stressigt, orkar inte med någon stress alls just nu känns det som. jag gick i och för sig hem från bilverkstan när jag hade varit där och lämnat bilen, vilket inte var 8 kilometer som jag trodde utan snarare en dryg mil, så det får väl duga som träning.

och så blir jag SKOGSTOKIG på vissa personer på jobbet, som står och gör sig lustiga över en konflikt som har uppstått på grund av att vissa personer har fått överta en uppsagd persons arbetsuppgifter. det heter att "vi måste hjälpas åt" och att reta sig på i första hand är att bara för att den uppsagda var en kvinna så är det som att det var per automatik bara kvinnor som skulle "hjälpas åt" med dessa (obs, helt oglammiga) arbetsuppgifter, och när jag ifrågasatte varför inte till exempel ett par av karlarna (som är i majoritet på denna arbetsplatsen) kunde dra en del av det lasset så blev man en besvärlig jävel (of course) och sen slutade det med att karlarna skulle få någon slags backupfunktion så att det på pappret ser ut som att alla "hjälps åt" men i själva verket kommer det med all sannolikhet inte alls att bli så. JAG BLIR SÅ TRÖTT. och istället för att de som det berör sätter sig ner och fördelar de timmarna efter var och ens förmåga och kalender så har ett par (idioter) gjort upp ett helt godtyckligt schema och sen är det upp till var och en att boka om möten och andra jobbaktiviteter som krockar. så jävla dåligt skött, när man bara enkelt hade kunnat lösa det via ett snabbt möte där alla tar med sina jobbkalendrar, nä nu ska alla istället lägga tid på att få ett godtyckligt lagt schema att fungera med verkligheten, det blir ju effektivt och bra, NOT. så hade det inte gått till om jag hade varit närvarande kan jag ju bara säga, men nu var jag tyvärr inte det, och sen kan jag också bli lite irriterad på de som är drabbade men som ändå inte SÄGER IFRÅN, hur ska det då bli bättre till nästa gång?

men i alla fall, igår stod det några karlar och snackade i korridoren utanför mitt rum och de tyckte att det där var väl ingenting att hetsa upp sig över, i-landsproblem, typiskt kvinnotjafs, HÖ HÖ HÖ. lätt för dom att säga som inte är drabbade, det är ju inte dom som får en massa extra arbetsuppgifter i ett redan pressat läge. jag är inte heller drabbad, men det betyder ju inte att jag inte kan se problemen. fan vad trött jag blir. och fan vad trött jag blir på att folk har mage att sitta i fikarummet och gnälla över att kommunen har ordnat några simpla bostäder åt rumänska romer (obs, små ynkliga stugor där fikarumsfolk inte skulle drömma om att tillbringa så mycket som ett dygn av sina liv, precis som att de inte skulle klara av att sitta tio minuter utanför ica och tigga i kylan) och man tycker att ja, men det är väl bra att de har någonstans att bo och det tar ju inte precis bostäder från någon annan? och folk bara: VI KAN FAKTISKT INTE HJÄLPA ALLA.

och nej, jag tycker inte att såna människor ska förbli oemotsagda, och jag sa för all del emot, det gjorde jag ju, men just då orkade jag fan inte gå in i någon debatt med ett gäng självupptagna självbelåtna gnällrövar som aldrig har behövt utstå ett umbärande i hela sitt liv (allvarligt, hur kan man PÅ ALLVAR sitta och säga att tiggeri ska förbjudas för att "det ser inte trevligt ut", det måste ju vara sämsta och mest egoistiska argumentet i hela världen?), men nu känner jag mig rätt så värdelös på grund av det, man måste orka sånt faktiskt.

men jag får väl försöka hitta något litet plus i tillvaron ändå:

* idag har jag åkt buss eftersom bilen är på service, och i den nya tidtabellen så går första bussen tjugo minuter senare än den gjort tidigare, vilket jag först muttrade lite över, men sen visade det sig att nu hade bussen från landet blivit lite synkad med stadsbussarna, så att jag bara behövde kliva av, gå några steg till en annan hållplats och kliva på en annan buss som tog mig till jobbet istället för att stå och frysa och vänta i merparten av de där tjugo minuterna som jag nu "förlorade". nu börjar jag ju normalt sett jobba redan innan första bussen går, så det är inte ett alternativ i det långa loppet. men ändå bra att det funkade smidigt (hemresan brukar dock vara betydligt meckigare, men vi är inte där än och vem vet, det kanske går lika smidigt?).

* igår tog mr S ytterligare ett initiativ till att jobba med arbetsrummet, så himla skönt att slippa känna att "jag måste dra i allt för att det ska hända något".

* L ringde, men hade bara ett litet orosmoment som han ville prata om och det var avklarat på några minuter.

* årsmöte på fredag kväll och sedan kurs hela helgen, vilket jag inte direkt ser fram mot, men sen är åtminstone den här delkursen (som på det stora hela känts rätt meningslös) avklarad och det måste väl ses som ett plus?




Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.