good things, bad things

.jag 2015-02-18 09:54 (3 kommentarer)
ja, jag fortsätter väl att spalta upp bra och dåligt:

DÅLIGT:
* L ringde igår och hade mått så dåligt i måndags att han hade gått till psykakuten. ett plus var att han i alla fall hade fått prata med en läkare som förstod hans asperger-hangup med tider och hur viktigt det är för honom att få veta NÄR någonting ska hända. det har ju varit ett gissel i hela den här soppan, att han inte ens har fått veta när han ska få komma till en läkare/psykolog/kurator/whatever. så akutpsykläkaren skulle ligga på öppenpsyk om att de skulle ringa till L nu i veckan, så jag försökte peppa honom i det. men det är svårt. det är tungt, det är det. att prata med L är fantastiskt roligt i vanliga fall, att prata med L när han är i ocd-träsket är som att träffa en dementor i harry potter.

* fick ingen semla igår. eller det är kanske mer "bra" med tanke på vilka kaloribomber det är, men jag var verkligen sugen och hade lite sett fram emot att bli bjuden av en kollega (som han sagt men glömt bort) alternativt mr S som väl är den som oftast kommer hem med fikabröd i vår familj, ofta utan anledning (men igår av alla dagar så gjorde han alltså inte det). orkade dock inte åka och köpa en utan tänkte att jag kunde steka pannkakor istället, för igår var det ju även internationella pannkaksdagen och pannkakor är bland det bästa jag vet. kom hem, så hade vi ingen mjölk och jag orkade inte gå och handla. men men. knäckebröd är väl både gott och nyttigt.

* upptäckte ett fel jag hade gjort i en uträkning i ett av mina nästan-klara projekt så jag fick lägga flera timmar på att räkna om en massa grejer och kom alltså inte alls lika långt som jag hade planerat. dock: bra att hitta felet.

* vår diskmaskin har gått sönder och det tråkigaste med det är inte själva diskandet för hand, även om det inte direkt är någon fest eftersom vår diskbänk så jävla dumt konstruerad, det finns ingen plats att ha en balja för att skölja i och ingenstans att göra av någonting. det som irriterar mig allra mest är dock att komma hem/komma upp på morgonen och mötas av en diskbänk full med smutsig disk, det finns få saker som gör mig så extremt GRINIG som det. men mot slutet av veckan ska en ny göra entré, så det går att stå ut.


BRA:
* mr S tog självmant initiativ till att vi skulle ta ett spadtag i arbetsrummet. så skönt att slippa dra i allting för att någonting ska hända.

* jag letade rätt på ett telefonnummer till en gubbe jag ska ringa i ett ärende som gäller ett uppdrag jag har i rasklubben. jag fick hans telefonnummer för längesen, skrev det på en post-it-lapp och satte på ett papper som jag sedan satte i en pärm och någonstans i hanteringen lossnade post-it-lappen och försvann. minus: orkade dock inte ringa, gillar ju inte riktigt att ringa till folk men så är jag lite osäker på om det är en sån gubbe som kanske inte är bekväm med sms så jag får väl bita i det äpplet. men bara det här att leta rätt på telefonnumret har varit en sån där löjlig grej jag har känt att jag borde göra men skjutit upp i evigheter (vilket inte är likt mig och det stör mig).

* just nu: SOLEN SKINER. behöver jag säga mer?

Tinto

Bra ide med uppspaltningen. Jag kanske borde ta efter när det känns jobbigt. Det lär väl inte göra nån skada inalla fall.
Finns det ingen medicin som kan hjälpa L?

2015-02-18 18:54:27

.jag

@Tinto: han har fått prova ett par olika mediciner som ska sägas dämpa oroskänslor, tycker dock mest själv att han blir trött och att det inte hjälper mot själva oron.

2015-02-19 06:09:43

Tinto

Synd. Man känner sig så hjälplös när det "är nåt" med barnen. Och man trodde ju att när tonårstiden var över skulle det bli lättare.

2015-02-19 11:38:57


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.