men det händer bra saker också

.jag 2015-02-17 07:29 (3 kommentarer)
igår var en BRA DAG, den första på fan vet när. det kändes verkligen inte så när klockan ringde och det var dags att gå upp, det kändes som om domedagen var nära förestående. men hur det nu är så kravlar man sig ju ändå upp och iväg, hur nattsvart det än ter sig. för att man är den där typen som biter ihop och stretar på oavsett vad som händer. och så mår man därefter, men igår hände en rad saker som i alla fall inte var alltigenom urusla utan tvärtom, och då gäller det ju att SUGA TAG I DET:

* jag pratade med L och det var en bra dag för honom. söndagen hade varit en dålig dag, han hade mått dåligt, duschat många gånger och sedan mått dåligt över att han inte kan bemästra tvånget. men igår hade det varit en bättre dag, bara en dusch, toalettbesöken hade gått hyfsat snabbt och sedan lyckades vi trassla oss ur samtalet om vad som är rätt och fel ifråga om hygien och kunde prata lite otvunget om twin peaks istället. L är så himla rolig att prata med, synd bara att 99 % av våra samtal de senaste månaderna har handlat om ocd-relaterade grejer.

* min nya tandläkare var JÄTTE-JÄTTEBRA. lugn och avspänd och samtidigt lite skojfrisk och skämtsam och det var bra. jag vill ju ha någon som är empatisk och inkännande och som tar mig och min tandläkarskräck på allvar, men står inte riktigt ut med lägg-huvudet-på-sned-och-tala-med-mild-röst-bemötanden heller. det här var lagom. dessutom hade jag inga hål och bara yttepyttelite tandsten som gick på nolltid att ta bort, hon behövde inte ens använda den där vidriga ta-bort-tandsten-apparaten. orden "vi kallar igen om ett år" är liksom GULD, men jag fattade nog inte förrän efteråt hur spänd och orolig jag faktiskt varit eller hur mycket kraft som gått åt till det. men efteråt kände jag mig nästan lite euforisk och det brukar jag inte göra, jag brukar vara helt slut. men nu blev jag inte det och nu är det avklarat och jag behöver inte bekymra mig mera, check.

* när jag ändå var i stan (där tandläkaren håller till) så betade jag av punkten "köpa presenter åt lille O från mina föräldrar", något som också hängt över mig och tagit energi, för det var ju liksom inte bara själva köpandet utan jag fick slängt på mig utan även ansvara för att hitta på själva presenterna, vilket ju kanske är det svåraste (och som gör mig dödsirriterad på min mamma som liksom bara köper sig fri från det utan att ens skämmas). men det gick snabbt och lätt och smidigt att klämma in h&m:s barnavdelning och leksaksaffären mellan jobb och tandläkarbesök och nu behöver jag inte bekymra mig mer över det, check.

* när jag åkte hem svängde jag inom bilverkstan och bokade tid för service, vilket är ytterligare en grej som har hängt över mig ett bra tag men som jag inte orkat ta tag i riktigt. medan jag väntade på min tur så blev jag indragen i en rätt så otippad diskussion som pågick mellan bilmekanikern och en annan kund och som handlade om varför inte kyrkan engagerar sig i vad som händer i den byn där bilverkstan ligger och varför man måste åka ända till [en by ett par mil därifrån] för att på julotta och hur mycket bättre det var förr när varje församling hade en egen präst och vart gick egentligen kyrkoskatten, skulle den inte vara till för aktiviteter som gynnade församlingens medlemmar, vart tog egentligen pengarna vägen? inte för att jag hade så mycket att bidra med, jag går ju aldrig i kyrkan, men det var ändå rätt fint att kunna stå där och dividera en stund så som man alltid har gjort i alla tider på landet och att man inte behöver ha så himla bråttom till allt jämt. och snart ska bilen få service, check.

* åkte sedan till biblioteket och lämnade igen min försenade bok och betalade böter till en exceptionellt förvirrad person. det visade sig dessutom att jag hade två reserverade böcker som låg och väntade på mig som jag inte fått mail om, så något fel i systemet måste det vara. även om det är fel i mitt system också så att säga. nu har jag mailat om det till någon övergripande ansvarig, check.

* när jag slog upp jobbkalendern så såg jag att nu på fredagen är det deadline för ett projekt, men det är jag redan klar med. och idag eller allra senast imorgon kommer jag att vara klar med två andra projekt som har deadline 28 februari, vilket gör att jag känner mig nöjd och kompetent och energisk (mitt vanliga jobbjag) istället för slö, prokrastinerande och värdelös (mitt jobbjag på senaste tiden). check, check, check.

* film och soffmys på kvällen med mr S, check.

alltså den här lilla gnuttan energi som plötsligt kröp fram, fy fan vad jag behövde den. även om den nu bara varar en timme nu ska jag hugga tag i den här känslan och jobba mig framåt, uppåt, ut ur detta. fixa med mina bra saker, styra upp andra saker så att de inte tär på mig och bara försöka hantera det jag inte kan styra upp; this too shall pass. hoppas jag i alla fall. okej, nu kör vi.



sodanismo

skönt med lite andrum!

2015-02-17 07:49:09

Tinto

Så bra!

2015-02-17 07:50:24

LaBonita

Härligt! Hoppas det håller i sig länge nog för att ladda och bädda för lite mer energi. Kram

2015-02-17 21:12:54


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.