switch to overload

.jag 2015-02-15 14:23 (inga kommentarer)
igår när jag var ute och gick så kom jag att tänka på att i år är det sju år sedan jag och mr S träffades och så tänkte jag på det där med att just sju anses vara det antal år som förflyter i ett förhållande innan det inträffar en större KRIS och det stämmer på många jag känner och har känt, fast det kanske mer beror på att efter sju år har man i de flesta fall skaffat barn och kanske hus och är mitt uppe i de jobbiga småbarnsåren och eventuellt med lite ansträngd ekonomi och att det skulle tära mer än att just sju år skulle vara något slags domedagstal när allting vacklar och riskerar att falla ihop som ett korthus.

fast man vet ju aldrig. men i alla fall så kom jag plötsligt inte på vilket datum som är "vår dag", vi har i och för sig aldrig firat denna dag med några större mått, men vi har i alla fall uppmärksammat den på något vis, om inte med rosor och champagne så har vi i alla fall pratat om att just idag är det si och så många år sedan vi satt där på den där pizzerian och letade efter orden. och så kom jag inte ihåg. det var som om det var ett svart hål i hjärnan där just den informationen funnits i ett antal år, men nu var det plötsligt borta. och det kanske inte är någonting för många, men jag är inte en sån som glömmer sånt och jag blev lite rädd, fick lite panik, tänkte att nu har det slagit över, nu är det information overload, ska jag bli utbränd nu? eller dement? sedan lugnade jag ner mig och tänkte att allt det där står ju i mina gamla hypotexter, lätt att kolla upp, och förresten så vet jag att det var i samband med stormen per, det var på fredagen när jag satt på ett strömlöst tåg på väg hem till mina föräldrar som vi skickade våra första trevande sms och så träffades vi på måndagen därefter och det fanns säkert någon statistiksida på smhi som man kan kolla vilka datum det var stormar på.

kom hem, googlade stormen per och enligt alla källor så var den 2007. och det stämde ju inte heller med mitt minne, så det måste ha varit någon annan storm då i början av 2008, men det hjälpte ju inte. återstod mina gamla texter som jag skrev här på hypodea mellan 2001 och 2008, innan jag missade deadlinen och åkte ut. dom hade jag fått mailat till mig i en fil av sysop och sparat...var då? jag var igen helt övertygad om att jag hade laddat upp dom på mitt webbhotell, men nix. att de fanns sparad i min mail, men nix (eller de finns väl kanske i någon gammal avlagd hotmailadress som inte varit aktiv på hundra år). återstod min gamla stationära dator från 2006 som stod på golvet i arbetsrummet och som jag hade tänkt låta somna in helt stillsamt eftersom både den och skärmen har rejäla ålderskrämpor. jag fick igång den, hittade filen, hittade en nätverkssladd så jag kunde maila filen till mig själv och ladda upp den på google drive och det började lukta lite bränt och det var lite som i "tillbaka till framtiden" eller nån liknande film och precis som i en sådan film så lyckades vår hjältinna i sista sekunden. nä, så illa var det väl inte, men sen stängde jag av datorn och drog ur alla sladdar och tänkte att det var nog sista gången den startades. sen kom jag på att jag hade gjort en backup på en extern hårddisk, så det hade ju inte behövt bli någon dramatik egentligen.

nu ska jag ägna resten av dagen åt att ta hand om mig själv. jag har bakat bröd, jag håller på och gör pulled beef, jag ska göra något slags mos på sötpotatis och jordärtskocka, men det blir senare. nu ska jag softa i fåtöljen framför kaminen, äta ostsmörgås, dricka te, kolla på något intetsägande tv-program.


25 februari var det för övrigt. nu lär jag väl inte glömma det i första taget hoppas jag.


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.