Vecka 36

Lisasan 2015-02-01 16:04 (1 kommentar)
Ungefär en månad kvar och nu är det dags att börja förbereda. Förra gången ville jag inte ordna särskilt mycket i förskott, om det nu skulle gå dåligt. Visst, vi ordnade vagn och lånade babyskydd, men köpte inte kläder utan lånade, och gjorde apoteksinköpen i sista sekund. Denna gång tänker jag vara lite mer förberedd. Inte för att jag är övertygad om att det går bra, utan för att det ändå känns bättre om förlossningen nu startar för tidigt. Skulle det mot förmodan gå dåligt kommer jag ändå behöva en hel del saker.

Så, första punkten på listan precis avklarad. apoteksinköpen. Jag beställde allt på nätet, mycket billigare och levereras om ett par dagar till min närmaste affär. Kan inte bli bättre! Salvor, amningskupor, babyolja, bindor och bjäfs. Denna gång vet jag dessutom vad som faktiskt behövs och vad som är onödigt.

Nästa punkt på listan blir att tvätta alla kläder. Denna gång har vi inte haft möjlighet att låna något alls, så jag har fått köpa och jag har fått en hel drös kläder från snäll släkt och familj. Men tvättas innan det är dags måste det. Och tvätta gallerfilt och annan babyfilt.

Sen har vi det där med andningslarmet. Det ska användas även denna gång, men jag måste köpa nytt batteri. Och givetvis är det någon helmysko variant som jag inte har en aning om hur jag ska hitta, så förmodligen måste det beställas på nätet det med.

Batterier till TENS-apparaten måste köpas. Visst, jag har laddbara, men ska den köras lika hårt som vid förra förlossningen då räcker det inte långt. Om jag minns rätt gjorde jag slut på mer än ett helt paket batterier. Apparaten gick varm, många timmar, och på max.

Babynest och babyskydd har vi fått låna, så där behövs inget fixas.

Packa en väska till förlossningen vore väl smart, men samtidigt är det så mycket som ska med som inte kan packas ner ännu. Tror jag väntar några dagar i alla fall.

Packa väska till lillan måste också göras, men vi har liksom inte dubbel uppsättning av allt som behövs så det går inte heller att göra helt klart.

Sen undrar jag över allt jag kan tänkas ha glömt. Blöjor! Det glömde jag beställa. Men ingen panik, det kan vi ta på Coop, typ. Och öronproppar. Börjar nog bli dags att skriva lista på allt som ska packas, dessutom. Skulle jag bli liggande på BB lika länge som sist behövs det ju en del.

Förresten slog det mig precis, vad i hela friden ska man ordna för ytterkläder till en början-på-mars-bebis? Nästa vecka ska det bli en jäkla massa minus, men om fyra veckor kan det ju vara både varmt och kallt... Kanske en teddyoverall? Kanske räcker med ordentligt med filtar och rejäl mössa?

Jazzie

Jag röstar på teddyoverall!
Dels för att i mars är det alltid bäbis-kallt. Även en varm mars är lite kallt för en bäbis. Sen är teddyoverall det sötaste som finns på nyfödda.

2015-02-02 19:23:58


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may