denna dagen ett liv

.jag 2015-01-26 08:56 (5 kommentarer)
ja, vad ska man säga? trött så att jag är gråtfärdig när klockan ringer och hela långa arbetsveckan tornar upp sig, när det är snöigt och halt och jävligt ute, när jobbmailen med frågor man behöver ha svar på för att kunna komma vidare bara innehåller typen god dag yxskaft.

men. i fredags åkte vi till my home Town, kanske var det sista gången jag satte foten i mitt föräldrahem och jag sa till mr S att det ska bli jävligt skönt att inte ha ett. det är svårt att förklara för en som inte har detta ankare i form av en släktgård att ständigt komma tillbaka till, där allting ska vara som det alltid har varit. det är väl fint och bra och alla ooh:ar och aah:ar över hur vackert och idylliskt och välbevarat allting är. men när när man inte vill hålla på och gräva och gegga runt i det som har varit men ändå ska bli ständigt påmind om just därför. där hände det, så kändes det när jag stod där. det ska bli skönt att slippa, jag kommer inte att sakna den biten. sen att det råkar ligga i en fantastiskt vacker gammal kulturbygd får jag väl svälja, det finns andra fantastiskt vackra gamla kulturbygder som inte skaver.

så vi åkte dit, och vi slet och släpade med att sortera, rensa, röja. men det gick bra, det är betydligt lättare att umgås med mina föräldrar när alla har saker att göra. sedan ringde L och var olycklig över en händelse i tvättstugan som jag fick springa iväg och prata ostört om, för sånt klarar jag liksom inte av att mina föräldrar ska lägga sig i och min mamma har ju för den delen tydligt uttryckt att hon inte vill veta annat än om sånt som är bra. stressen i att försöka få L på andra tankar på ingen tid och så att ingen ska höra var väl beyond limits kändes det som. sen åkte vi hem på lördag eftermiddag med ett lass grejer, svängde inom N och lämnade av lite möbler och husgeråd, körde hem och lastade ur resten, fixade lite mat och sedan var vi väl färdiga för sängen. igår åkte vi först till N och lämnade av ytterligare grejer, sedan till grannstaden och lämnade tillbaks lastbilen vi hyrt, sedan till biltema för att köpa lite elgrejer, tillbaka till N för att fixa en trasig dammsugarsladd och sedan var vi väl hemma vid...fyra kanske, på eftermiddagen, och då var det dags att baka bröd och laga mat och fixa matlådor och sedan var det läggdags och då ringde L och pratade maniskt om hygienfrågor, en och en halv timme tog det innan jag hade övertygat honom om att det inte är farligt att råka nudda toalettsitsen, att man inte alls behöver duscha och byta alla kläder för det. åh. ja, sen gick det väl sådär att somna, jag somnade, vaknade vid ett, vid halv tre och sen vid halv fem då.

och nu sitter jag här och är trött, har ont i huvudet och är bara mest less på allting. men en bra sak: vi fick en bäddsoffa som vi ska ha i vårt soon-to-be kombinerade arbets/gästrum och i och med bäddsoffans uppdykande på svenen så kom det projektet liksom igång av sig själv. vi har pratat om det i evigheter men inte kommit till skott, men nu är alltså den båten satt i sjön och det kommer att bli sjukt bra när det är klart tror jag. man får väl försöka fokusera på de där små ljusglimtarna. som att nu är det dags att fika och såna grejer.

Tinto

Det är alltid värst när det "är nåt" med barnen. Svårast att stå ut med. Men stå ut måste man ju, för vad är alternativet liksom?
Så klart du är trött efter en sån helg. Det enda jag kan se att du kunde skippat är bödel och matlådorna. I ditt ställe hade jag köpt i stället för en gångs skull. Hoppas du får lite lugnare framöver. ❤️

2015-01-26 13:00:07

LaBonita

Vännen. Jag känner med dig.
Kram!

2015-01-26 18:55:23

Tinto

Brödet skulle det stå, inte bödel!

2015-01-26 21:40:58

.jag

haha, bödel var kanske lite väl drastiskt @Tinto :)

2015-01-27 13:26:19

Anni

Jag skippa bödeln för all del! :-)

2015-01-27 14:17:30


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.