så lättad

ikapiika 2015-01-08 20:43 (3 kommentarer)
Idag var det då dags för skolstart. Jag följde med T första timmen. Satt utanför och pratade med hennes klassföreståndare medan klassen hade historia med en annan lärare i klassrummet. Jag och läraren kom fram till att vi sjungit i samma kör under 90-talet. Jag har varit hemma hos henne en gång på stämrep, de har lätt ett av stans 10 snajsigaste hus.

T verkar i alla fall bli väl omhändertagen. Den typen av stöd hon har fått hitintills, matte i mindre grupp och individuell lästräning, verkar kunna erbjudas på nya skolan också. Vid första rasten, kom T ut och var lite förvirrad. Nya klassen verkar ha kommit väldigt mycket längre i historian än vad T gjort, så nu ska vi lite snabbt läsa in renässansen hemma och förbereda för Gustav Vasa. Nästan så att jag ser fram emot det som kvällslektyr.

När jag en stund senare kikade in i klassrummet för att säga hej då, hade två tjejer kommit fram till T och börjat prata. Så hade det sen fortsatt hela dagen och efter skolans slut åkte T och en tjej in till stan och fikade lite mellan bussbytena. Det finns dessutom fler barn från vår förort i klassen, en bor till och med på vår gata, så det finns bussällskap att få.

Jag vet att det nog är lite smekmånad och att det säkerligen kommer bakslag men just nu känns det så OERHÖRT skönt att hon är nöjd med skolbytet och att hon har haft en bra första dag. Roligaste lektionen var förstås musiken. Och det ska hon ha i morgon igen. Och varje dag nästa vecka, och veckan därpå och resten av terminen, för det är ju finessen med musikklass.

Jag är så lättad. Jag hade nog inte insett hur nervös jag har varit för detta.

Tinto

Ja, man trycker undan oron så gott man kan, annars skulle man ju inte funka. Gläds nu, hon har säkert hamnat på rätt ställe, och om det sen går lite upp och ner så är det ju bara som det brukar vara i livet. Huvudsaken är ju att det känns bra för det mesta. Har hon lång resväg till skolan? Du nämnde bussbyten.

2015-01-08 22:56:41

ikapiika

Hej tack för din kommentar. Hon har haft jättekul idag också. Skolan är på andra sidan stan, fågelvägen är det väl en dryg mil dit men problemet är att direktbussen slutade gå i höstas så nu måste man byta buss inne i stan, vilket ju lägger en 5-10 minuter på restiden tyvärr. Just nu verkar det inte stressa henne i alla fall, så vi hoppas det går bra. De två morgnarna denna vecka har vi dock skjutsat henne dit, men så kommer det inte att kunna fortsätta då både jag och maken egentligen ska åt andra hållet.

2015-01-09 22:46:47

AnnA

Vad härligt att läsa! Om barnen trivs blir nog restid och sådant en bisak. Mina barn har haft lång väg till skolan från sin pappa ibland, men det har funkat fint :)

2015-01-10 09:28:12


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk