lite bättre nu

.jag 2015-01-05 14:39 (inga kommentarer)
i natt sov jag inte mycket, låg och grubblade över innebörden i "orkar inte prata om det" och tro mig, man kan uppenbarligen tolka in ungefär allt i det. dessutom började jag oroa mig för att hon skulle börja missköta sin ekonomi och leva över sina tillgångar igen.

men nu har jag pratat med N och det känns lite bättre. inget drastiskt har hänt, de hade väl kommit fram till att svaret på frågan "skulle vi vara ihop idag om vi inte hade haft barn och hus?" var nej och känt att det kanske var dags att göra något åt det. men inga stora dramatiska bråk, ingen otrohet, inga andra inblandade och det är ju åtminstone skönt. och hon ska fortsätta plugga och hon har ju sitt jobb som hon är tjänstledig från att luta sig mot och med möjligheter att jobba extra. det blir jobbigt ändå förstås, men för mig känns det bättre nu när vi har pratat. N var förstås ledsen, men samtidigt hade hon börjat styra upp saker och ting. och vi kunde prata väldigt bra med varandra, jag har ju också varit i samma situation en gång i tiden och hon har ju både barn- och vuxenperspektivet att luta sig mot nu. det blir nog bra så småningom. och vi har pratat om det ekonomiska också och risken för återfall till den ekonomiska misär som uppdagades i början av 2008 känns rätt liten. hon vet att hon kan komma till mig och be om hjälp och att jag har andra möjligheter att hjälpa henne nu än vad jag hade då.

så förhoppningsvis blir det här bra, eller i alla fall inte så illa som jag inbillade mig i natt. fy fan vad vidrigt det är att ligga sömnlös och med tankar som skenar iväg helt utan proportioner.

nu har jag varit ute på en långpromenad med hundarna. mr S har åkt till den närmaste storstaden för att köpa något som bara fanns där, och jag sitter framför kaminen och ska dumsurfa lite och sedan läsa eller titta på tv och koka soppa till middag och försöka återskapa något av FRIDEN som jag ändå kände innan det där sms:et kom igår.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.