tröttsamheter

.jag 2014-12-02 07:37 (inga kommentarer)
jag sitter på jobbet och fryser, det är något fel på vår värmeväxlare och vi har klagat tusen gånger men ändå krånglar den så fort det blir kallare. det är rätt tröttsamt.

annat som är tröttsamt: vår verkstadskille. vet inte hur många gånger som jag har gått igenom rutinen för inköp av kemikalier med honom, men det är många. vet inte hur många gånger jag har sagt att inga kemikalier får köpas in utan att en riskbedömning görs, men det är minst lika många. lik förbannat dyker det upp nya grejer då och då, när det hände i somras (när jag hade sagt: köp produkt X av fabrikat Y, ingenting annat, och det lik förbannat köptes någonting helt annat) så lessnade jag och bad chefen att vi skulle ha ett möte och gå igenom det ordentligt, tillsammans, och det hade vi. om jag trodde att chefens ord skulle ha bättre bäring än mina så var det fel, och om jag trodde att verkstadskillen skulle lära av sina misstag eftersom han fick skicka tillbaks produkt X till fabrik Z så var det också fel, för några veckor senare så hände samma sak igen. vi hade då ett nytt möte med chefen, vi gick igenom rutinen för femtioelfte gången, vi förklarare på olika sätt, orsak, verkan, bakgrund, konsekvenser. han fick skicka tillbaks det han köpt, jag gjorde ett visuellt hjälpmedel i stil med ett flödesschema, vi gick igenom det, det finns en lista med godkända kemikalier och det har betonats tusen gånger och är otroligt tydligt att INGENTING som inte finns med på listan får köpas in. och på det senaste mötet, som var för typ fjorton dagar sedan, så försäkrade verkstadskillen att jo, men nu hade han verkligen fattat.
och så igår kom han och hade lik förbannat köpt in något jävla fogskum som inte var med på den här listan och medgav skamset att "jag tänkte mig inte för". MEN VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK? det är ju inte som att den här rutinen har kommit som en blixt från en klar himmel, den har funnits i åratal, varje kickoff går vi igenom gällande rutiner med alla plus att vi då har haft tusen extra genomgångar om just det här med just honom, så det måste ju fattas någon bit i huvudet på honom. jag tänker nu föreslå till chefen att hans inköpsansvar flyttas till någon annan. det kommer ju inte att bli populärt om jag säger så. det är också rätt tröttsamt.

igår kväll var jag tvungen att åka in till stan för att köpa en födelsedagspresent till D, som fyller år i helgen, han önskar sig alltid ett presentkort på en speciell restaurang, och den restaurangen har bara öppet på kvällen. det kändes lite trist att åka tre mil, uträtta ett ärende på tre minuter och sedan åka tre mil hem igen, så jag tog en sväng ut till mitt gamla stall där jag nog inte har varit mer än någon enstaka gång sedan...2009? nu är det ny chef, nya instruktörer och nya hästar. fast en del gamla ponnyer var kvar! jag träffade även flera gamla bekanta och det var riktigt kul. fast sedan stötte jag ihop med en mamma vars dotter har ridit i samma grupp som N som nästan direkt började ondgöra sig över att hennes dotter inte hade fått fortsätta rida en c-ponny (för att hon blev för lång, ponnyryttarnas bittra öde), hennes dotter är 30 år idag så det är kanske dags att släppa det? så då blev jag påmind om alla intriger och allt tjafs som jag tyckte var så skönt att slippa, och det var nog bra för annars hade jag kanske blivit sugen på att börja rida igen. eller det är jag ju till och från, men, tja...tiden. och sen blir man ju alltid insyltad, eller jag då, det är som om det stod FÖRENINGSMÄNNISKA - FEEL FREE TO USE i pannan på mig. och är man insyltad så blir man även insyltad i intrigerna och det här tröttsamma maktspelet, och tack men nej tack.

men det var extremt mysigt med lite ponnygos, det var det.











Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.