sköna söndag

.jag 2014-09-28 14:02 (inga kommentarer)
så kom den då, söndagen som skulle bli bara min egen, utan några måsten och krav, där jag bara skulle få ta det lugnt, andas, koppla av.

och hittills har söndagen levererat. jag vaknade i och för sig klockan sex med huvudvärk och kunde inte somna om. men jag gick upp och åt frukost, petade i mig huvudvärkstabletter, satte deg på jäsning och tog ut hundarna på en riktig långpromenad i skogen. och det var så skönt. tyst och stilla och det kändes som att axlarna sjönk en decimeter eller så. sedan kom jag hem, bakade bröd, låg i soffan och läste en massa tidningar som jag bara har samlat på hög utan att hinna läsa, löste fredagens och lördagens korsord i DN, slöpratade med mr S som satt i den andra soffan och kollade på youtubeklipp. nu är han ute och planterar om några buskar och jag är inne och bakar äppelkaka och sedan ska vi fika och kolla på reprisen av "bonde söker fru". och sen är det ändå en massa timmar kvar av söndagen. och min huvudvärk håller sig inte helt borta men åtminstone så pass mycket i bakgrunden att det inte stör jättemycket. och mina axelmuskler är fortfarande ömma och spända, men jag har legat på värmedyna så det känns åtminstone bättre. bra blir det väl aldrig, så bättre får väl duga åtminstone.

igår var vi och tävlade rallylydnad. det kändes jättebra med minsting, han var visserligen lite väl studsig, men gjorde ändå på ett ungefär vad han skulle så jag trodde att godkända skulle vi väl kanske bli ändå. men nähädå, vi var underkända så det bara visslade om det och när jag kollade protokollet så hade domaren dragit 3 poäng för i princip varje gång minsting hoppade. okej för de gånger han hoppade PÅ mig, då ska det ju ryka poäng, men ungefär hälften av gångerna hoppade han bara efter min hand och vi hade ingen fysisk kontakt. men jaja, domaren dömer och det är bara att gilla läget, fast nog sjutton dömde hon hårt, tror bara det var sex-sju godkända av nästan 40 startande i den klassen och SÅ kassa var folk faktiskt inte, i vanliga fall tycker jag att minst hälften brukar bli godkända. men jag är inte missnöjd, för minsting var duktig och fokuserad hela banan. om än något glad och hoppig då, men hellre det än såna som nästan får släpa sina hundar genom banan för att de, hundarna, är så ofokuserade och ointresserade.
för valpen gick det däremot jättebra, han blev både godkänd med råge och uppflyttad till nästa klass. men mest nöjd blev jag att han klarade ett för honom riktigt svårt moment som dessutom låg i slutet av banan då han är trött och det är lätt att tappa fokus, och han gjorde det klockrent. mattes fina gryn.


men nu: fika och "bonde söker fru" och sedan fortsätta slappa.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.