Jag beskyller media

Jazzie 2014-09-15 00:43 (1 kommentar)
Jaha. Så har SD fått 13% och är Sveriges tredje största parti. Och jag är egentligen inte förvånad. Lite chockad, för jag vill inte riktigt tro det. Men samtidigt inte förvånad. När de plockade 9% i EU-valet och man har bara fortsatt att bemöta SD på samma sätt hela vägen till valet så visste jag att de skulle göra bättre ifrån sig.
Jag skyller främst på media. Medias sjuka fokus på SD och deras nazistiska medlemmar har verkat väldigt lyckat för partiet i allmänhet. Och jag förstår varför. Inte för att vi i Sverige har 13% nazister. För det tror jag inte. Utan snarare för att vi inte har det.

Jag tycker det är lätt att tänka sig hur det skulle kännas, om vi istället för SD låtsas att det är FI som fått hamna i media som SD har gjort det senaste året eller så. Och riktigt intensivt senaste halvåret.

Jag tycker att Gudrun Schyman är en kompetent politiker. Hon har aldrig fått min röst, jag har aldrig varit Vänsterpartist. Men som politiker så tycker jag hon är rätt skarp. Hon är tuff, håller sig upprätt i även de svåraste debatter. Är en kvinna med skin på näsan med karisma och inger ett förtroende för det hon står för.

Nu leder hon FI. Jag är ingen aktiv feminist. Jag är inte väl påläst om feminism. Men samtidigt så kan jag inte säga att feminismen inte berör mig. Man kan väl säga att jag skulle kunna använda utrycket "Jag är inte feminist, men..."
För det är ju klart, jag är kvinna så feminism är ju så klart ett ämne som berör mig. Som på något sätt handlar om mig. Direkt eller indirekt. Men ja, nu har väl FI kanske inte ett sånt brett partiprogram. Fast det är ju klart, jag har ju faktiskt inte heller läst alla partiers partiprogram. Inte ens det parti jag röstar på.

I media syns FI varje dag. VARJE DAG!! Varendaste jävla dag. Och då läser jag inte tidningen, annat än att jag scrollar Aftonbladets web då och då, slölyssnar på radio, zappar kanaler på tv. Och ändå, jag hör om FI varje dag. VARJE DAG!! I över ett halvår har jag hört om dem. Och det enda jag hör är om de militanta feministerna som tycker att män är djur och borde inte få finnas.
Men fa fan! Ärligt. Det är väl ändå inte vad feminismen handlar om. Det är ju inte det Gudrun står och säger. Att alla män är djur. Lägg av!

Men media fortsätter. Visar feminist efter feminist som tycker att män borde dö. Nu börjar jag bli förbannad. Va fan! Lika lön för alla är väl en fullt rimlig sak att vilja utan att för den skull anse att alla män ska dö? Och jämnlikhet då? Det är väl inte heller att säga att alla män är djur för att jag vill ha lite jämnlikhet. Eller vaddå? Min plats är vid spisen och om jag INTE tycker så, ja då är det samma sak som att jag skulle tycka att alla män är djur.
Nä nu jävlar!! Det är väl för fan inte det jag tycker. Och det tycker inte Gudrun heller! Nu får väl de ändå ta och skärpa sig lite.

Och så stegar jag argt och väldigt bestämt till vallokalen och röstar på FI med ett fett kryss på Gudruns namn.

Så skulle jag ha gjort och reagerat om det hade handlat om FI. Och då är jag som sagt inte på något sätt aktiv feminist. Men jag hade ändå blivit så pass angagerad i frågan för jag hade blivit förbannad.

-----------------
Och så tror jag det har gått till att SD har fått 13% i valet.
Om SD hade fått lika mediabevakning som FI har fått i verkligheten så tror jag inte att det varit samma siffror.
Att det finns gott om folk som är invandrarfientliga är jag helt övertygad om. Men att bli 3e största parti... det har de blivit för att folk har blivit förbannade. Förbannade att man ska vara nazist för att man tycker invandrarpolitiken är en viktig fråga i Sverige.

Och det är så jävla dumt. Att spela Jimmy Åkesson och hans vänner rätt i händerna.
Tänk om media bara låtit dem vara. Låtit dem själva få ragga väljare istället för att göra jobbet åt dem.
Och vi VET ju att invandrarpolitiken är ett känsligt ämne som Svenne trots allt har en viss oro kring. För vi har ju set det förr. När Ny Demokrati svansade in i Riksdagen. Och de fördes av två pajaser. Jimmy ser ut som rena proffset i jämförelse.
Och vi VET att väldigt få människor gillar att bli kallade för idioter. Så varför??
Jo. Därför SD är det Big Brother i valdebatten. Där allt kan hända. Där det finns gott om skit att hitta. Och Big Brother säljer. Och då säljer sig media som den hora den är. Inget samhällsansvar. Det som säljer är nyheter.

Jag blir så trött. Vilket jävla pissigt valresultat. 13%. Och inget annat parti kan idag sitta och säga att de gjorde ett bra resultat. Så jävla sorgligt. Så jävla, jävla sorgligt. Jag hade nog kunnat röstat på vilket parti som helst som resultatet hade blivit något annat än det här. Ingen färg spelar roll när motståndet består av SD.

När man för en kamp mot någon så är det jäkligt viktigt att hålla koll på att ens ansträngningar ger önskad effekt. Annars är krigsföringen rätt värdelös.

Anni

Ja dom har verkligen haft väldigt effektiv marknadsföring. Vältajmat och välformulerat, det är lätt att gå på det om man inte ser bakom orden och förstår ideologin bakom. Tyvärr tenderar folk att gilla enkla lösningar bättre än komplexa problem.

2014-09-17 22:39:34


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte