onsdag

.jag 2014-08-20 09:02 (inga kommentarer)
visst, augusti är en sommarmånad men visst börjar det kännas lite höstigt nu? kallt på morgnarna och är det inte en liten skiftning i gult här och där i det gröna? ja, inte mig emot, jag älskar höst. alltid så här i slutet av augusti känner jag en diffus längtan efter schema, köpa pennor och anteckningsblock och en ny kalender att skriva upp viktiga saker i. augusti är liksom synonymt med möjligheternas och nystarternas månad fastän det var rätt många år sen som jag pluggade nu. men känslan sitter uppenbarligen kvar.

igår var jag och valpen och gjorde en typ av jaktprov. det gick inte bra, han blev inte godkänd. när vi har tränat inför detta har vi gjort det som ett team, han har utfört uppgifter och jag har peppat och hejat på när det har varit svårt och lite jobbigt för honom, och det har gått bra och varit kul. men på provet fick inte föraren ingripa alls och jag riktigt kände hur valpen tyckte att jag var en skitdålig kompis som inte hjälpte till när han fick problem och att han faktiskt till och med var lite låg efteråt, vilket verkligen inte är likt honom för han är ganska tuff och eventuella obehag brukar rinna av honom som vatten på en gås. så även om jag inte bryr mig om att han inte blev godkänd på provet så känns det som att jag har legat och ältat denna händelse hela natten. mattes lilla gryn!

och så här i efterhand kan jag ju tycka att det var lite märkligt upplägg på träningen, för personen jag har tränat för har ju vetat hur provet går till, och då borde man ju se att det funkar under tävlingsliknande former INNAN man säger åt någon att dens hund är färdig för ett prov. men men, nu vet ju jag det och nu vet ju jag vad jag ska kräva om jag ska fortsätta med detta, vilket jag inte är säker på att jag ska, det här var egentligen bara mest bara en kul grej att ha provat på.

på jobbet är det ganska lugnt, toppen på högsäsongen är passerad och tempot börjar plana ut så sakteliga. skönt, även om övergångsperioden brukar vara besvärlig. man är liksom så van att göra hundra saker samtidigt i hundraåttio att det känns som att man fuskar och maskar när det inte är så.

men nu: kaffe.



Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.