in motion

.jag 2014-08-13 11:58 (2 kommentarer)
jag vågar knappt skriva det, men igår började det kännas lite lite bättre. fortfarande gungar det till rätt ofta, men i går eftermiddag så kunde jag åtminstone lägga mig ner och sätta mig upp utan att karusellen startade. tummar för att det har vänt, pls.

igår kväll tog jag cykeln och trampade iväg till ett jättebra björnbärsställe. förra veckan var det fullt av nästan mogna bär, så enligt mina beräkningar så borde det vara fullt av mogna bär nu. och så var det väl nån jävel som hade hunnit före! det var ju lite snopet men inte så mycket att göra åt, bara att trampa hem igen.
och i morse cyklade jag till jobbet. för den som inte vet det är det M-Ö-R-K-T i skogen klockan fyra på morgonen. nu hade jag en stark pannlampa så jag såg bra, men det var ändå lite läskigt när det då och då plötsligt dök upp ögon som stirrade på en ur det där mörkret. tur man inte är mörkrädd av sig. att cykla till jobbet är som att åka på safari, idag såg jag ett antal hjortar, ett rådjur, tre kaniner, en hare, två rävar och en vilsekommen fladdermus.

jag har sagt att mitt mål är att cykla till och från jobbet 1-2 gånger i veckan så länge det inte är snö och/eller halt. då förlorar jag visserligen tid, men får i gengäld frisk luft, naturupplevelser och en gnutta motion (elassisterad cykel kräver och ger ju ingen direkt kondition, men det borde vara ungefär motsvarande en promenad under samma tid). dessutom sparar jag bränsle och gör miljön en tjänst. det är väl bara bra? nä, ändå måste folk HÅLLA PÅ OCH KOMMENTERA DETTA HELA TIDEN. att jag inte är klok som cyklar så långt och går upp ännu tidigare och tänk om det börjar regna och tänk om batteriet tar slut mitt ute i ingenstans eller tänk om jag får punktering? (svar: 1. det är bara vatten. 2. det går att cykla ändå. 3. det vore förstås trist, men det kan ju även hända när man kör bil men jag har aldrig hört det som ett argument mot motorfordonstrafik). jamen att folk måste ha så mycket bry om någonting som jag har valt att göra själv? gud vad trött jag blir, jag hatar folk.

i övrigt är det ganska lugnt på jobbet för att vara högsäsong, och jag har betat av en massa tråkhögar som har samlats under semestern. nu: lunch.

Anni

Det finns en bot mot kristallsjukan, man rör sig enligt ett visst mönster. Lutar sej åt sidan och slänger sej bakåt och sen lutar åt nåt annat håll. Jag har gjort det och det hjälpte direkt, jättebra, men du behöver en sjukgymnast eller läkare eller nåt som vet hur man gör. Jag fick hjälp på vårdcentralen, du kan väl kolla upp det? Man kan upprepa det så fort det känns snurrigt och det blir bättre direkt. Tror det flyttar på kristallerna så de lossnar om de fastnat i fel läge eller nåt sånt. värt att testa?

2014-08-16 22:46:30

.jag

@Anni: jag har kört både epleys och semonts manövrar och de är tyvärr inte 100%-iga, har varit med om att det funkar ibland, och ibland inte. nu verkar det ju någorlunda ha gett med sig av sig själv för den här gången (PUH), men tack för omtanken iaf :)

2014-08-18 06:23:12


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.