fryser!

.jag 2014-08-06 07:22 (1 kommentar)
ja, här sitter jag och fryser. cyklade till jobbet i morse och det var INTE varmt längre, bara 13 grader eller nåt sånt, men trög som jag var så drog jag bara på mig shorts och nån träningsoverallsjacka och tänkte att det skulle nog räcka. ha-ha-ha. med elcykel blir man ju liksom inte varm och svettig som man normalt blir när man cyklar utan det är ju som att glida fram i medvind och nedförsbacke mest hela tiden, vilket jag ÄLSKAR. men efter en dryg timme med kombinationen rätt så rask hastighet (strax under 25 km/h), tunna shorts, tunn träningsoverallsjacka, inga strumpor, inga handskar och 13 grader så var jag som ett isblock och jag känner mig FORTFARANDE frusen fastän jag varit igång och jobbat i en och en halv timme nu. men det ska väl en stor kopp te råda bot på. skön var den i alla fall, den här morgoncykelturen, men hjälp vad mörkt det har blivit på morgnarna. eller tja, när jag cyklar går jag ju upp ännu tidigare än vanligt och klockan 4 är kanske inte morgon för alla, men när jag trampade iväg till jobbet så dags innan semestern var det faktiskt ljust och det är det inte längre. och hjälp vilken klen och mesig cykellampa jag hade. tanken med den är nog mer att man ska synas för andra och inte för att lysa upp småvägar i mörka skogen i vargtimmen. det var nästan lite läskigt, för det är ju mycket djur ute så dags och ett tu tre så är det en hare eller kanin eller räv eller grävling på vägen och den vill man ju gärna kunna se och helst också undvika att köra på. men nu har jag googlat och beställt en värstinglampa, så nu ska jag väl vara rustad för kommande mörka morgnar. för det kommer ju inte att bli ljusare inom överskådlig framtid. omställning till vintertid (vägrar säga normaltid) har nämligen ingen betydelse om man stiger upp innan fan själv gör det.

men det är i alla fall skönt att det har blivit lite svalare, jag FIXAR inte sån där tropisk hetta. "vad är det för FEL på dig" undrade min chef igår när vi stod ute och det började duggregna och jag sa att det var väl typiskt att mitt semesterväder skulle komma nu när jag har börjat jobba igen. fast vadå fel, om man bränner sig skitlätt i solen och dessutom får soleksem som kliar värre än tusen myggbett och utöver det får huvudvärk och nästan panik och sover som en kratta av värme och inte gillar att bada, vad är det då för fel med att vilja ha lite gråmulet då och då istället för trettio grader, blå himmel och stekande sol?
fast det är väl de dagarna man ska minnas när man står och skottar snö och svär över det i vinter antar jag. men den dagen den sorgen.

Anna?

Men alltså!
Året har 52 veckor, det var varmt i fyra (4)!

2014-08-15 11:02:52


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.