Slut med T men livet fortsätter

Malenan 2014-08-05 12:09 (1 kommentar)
Hm, jag slutade visst skriva här när jag blev förälskad i T. Månne blir jag en mer regelbunden skribent igen nu när relationen är slut...?

Återkommer kanske till det som ledde till att vi skildes åt. Men för nu kan jag bara berätta att beslutet togs i förrgår. Det känns sorgligt, men faktiskt bra. Hade distanserat mig från honom emotionellt sedan ett tag tillbaka redan. Konstigt dock hur något som kändes så fantastiskt rätt i början kunde helt rinna ut i sanden... Förälskelsen är blind, visst, men ändå.

xxx

Jag har varit sex fulla veckor i mitt älskade Gotlandshus, från strax före midsommar till för en vecka sedan. Har varit helt fantastiskt men också mycket jobb, lite väl mycket. Har skött en del kontorsjobb (tur det, annars hade ju alla årets semesterdagar gått åt!) men har framförallt jobbat på huset där det alltid finns oändligt att göra. Med barnens hjälp har jag rensat och röjt en av vindarna och haft loppis med det vi valde att inte behålla. Det var jättekul och vi fick in närmare 5.000 kronor på två dar fast det var mest folk från vår egen by som kom, vi hade ju inte annonserat utan bara satt upp skyltar. Dock blev flera kubikmeter kvar, mest gamla tyger (allt från stora schabrak till små lappar fint hoprullade av min mormor) och böcker. Ringde Röda Korset och de kom och hämtade alltihop!

Därtill har vi målat 4 stora dubbelfönster. Låter kanske inte så mycket, men allt som allt blir det 8 fönster som är spröjsade med 6 rutor var. Det är gammaldags dubbelglasade vilket innebär att det är fyra sidor att måla, allt som allt alltså 32 fönstersidor, alla spröjsade! Dessutom har varje fönsterpar karmar och foder som man måste klänga som en apa för att komma åt. Och så är det alla etapperna! Först noggrann skrapning för att få bort all löst sittande färg, sedan olja där trät blivit barskrapat, därefter kitta fönsterrutorna, sedan grundmåla, därefter två blå strykningar, sedan ta bort det man kladdat med rakblad och slutligen putsa alla 4 sidorna på alla 8 fönstren! Puh. Eftersom vi hakat av fönstren så sov vi med hål rakt ut i två veckor. Himla tur att vädret var så bra! Salen förvandlades till målarstuga så där stod A och jag flera kvällar och målade till kl 1 och såg på film samtidigt. Barnen verkligen jätteduktiga, annars skulle det inte gå. D målade också mycket, samt arbetade med att ta ner de vildvuxna häckarna.

Annars har A också hälsat på vänner i England samt varit på kollo på Barnens Ö för första gången. Kommer hem idag, ska bli roligt att höra hur hon haft det. D har tyvärr inte haft något sommarjobb men var tillbaka på sitt konfaläger i Värmland för att fira midsommar för tredje sommaren i rad. Annars har han varit en del ensam i stan med kompisar (har väl gått sådär...) samt hälsat på olika kompisar på deras landställen. Han har även fyllt 18! :) Verkar också mycket nöjd med sitt sommarlov.

Jag är alltså på jobbet i stan nu men har Yasmine, en kär gabonesisk väninna på besök i en vecka. Så himla roligt att ha henne här! En glädje att få visa henne vår underbara huvudstad, särskilt nu när vädret är så otroligt fantastiskt! Igår gjorde vi en musikkryssning med den gamla ångbåten Blidösund, helt magiskt! Då vi la till igen vid Slottsbacken 10 på kvällen var det ännu så varmt att vi gick barbenta och bararmade, tropiska nätter!

I eftermiddag ska vi gå på ABBA-muséet, imorgon åker Yasmine, och i övermorgon bilar barnen och jag till Skåne! Ska bo i min mosters våning i Ystad, visa barnen Österlen, träffa några kusiner, etc.

Sen drar jobbet och skolan igång på allvar igen!

Nilli

Oj! Massa kram till dig.

2014-08-06 10:56:13


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-10-23
Antal texter
15
Övrigt
Valspråk