en solig dag

Malenan 2014-05-18 00:03 (4 kommentarer)
Sådär ja. Sitter på min balkong o känner mig mycket tillfreds både med balkongen och med dagen. KL är 11 och jag har precis avslutat dagens id. Jag har sällskap av katten Mysan, blommor, musik samt fnitter från A o hennes två tjejkompisar som sover över och sitter o flamsar i hennes säng. Det är så varmt att jag vare sig har strumpor eller tjocktröja på mig, underbart!

Till frukost läste jag en trave gamla DN. Plockade o städade lite. Därefter snack och tjat med D, rätt jobbigt, som det ju ofta är tyvärr. Nu är han ute med kompisar.

Vid 2 gick jag ut i solen och promenerade genom en del av min förort jag ännu aldrig varit. Såg en hög kulle med klipphällar och beslöt mig för att bestiga den. Vandrade uppåt längs stigar kantade av blåbärstuvor, alldeles ensam. Fin utsikt från toppen, kändes som ett miniäventyr.

Sedan ner till Drevviken och Hökarängsbadet där jag heller aldrig varit tidigare. Fullt med folk som grillade och barn i baddräkt som lekte i sanden. Kändes som sommar. Mysigt. Handlade blommor och krukor på Plantagen. 20 minuters promenad hem, var rätt mör i armarna.

Resten av dagen tillbringade jag med att laga mat och plantera blommor. A var ute hela eftermiddagen med sina kompisar, badade bland annat. Då de kom hem vid 7 åt vi middag, boeuf bourgignon för de som åt kött, ravioli för oss andra. Rabarberpaj till efterrätt. Gott och trevligt, vi pratade mycket.

Efter att ha röjt och diskat gick jag ut på balkongen igen och fixade färdigt det sista. är så himla nöjd. Fyra stora blomlådor och en ampel fyllda med petunior, penséer, stjärnöga och lobelia i rosa, lila, vitt och blått. Har inte bara gjort färdigt blomlådorna utan även planterat om mina krukväxter som höll på att spränga sina krukor, 10 allt som allt. Har skjutit upp det jättelänge, skönt att ha det gjort.

Sopade till sist bort jorden från balkongen, la några kuddar på fåtöljen och sjönk ner och njöt. Har aldrig haft en så fin balkong tidigare. Dessutom krukor med hallon, tomat, jordgubbar och smultron. Puh. Trött och ont i ryggen, men nöjd.


AnnA

Åh, det låter som du skapat en fin liten oas :)

2014-05-18 07:39:05

LaBonita

Då har du varit "hemma" hos mig! Måste också gå till plantagen och fixa mig lite blomster

2014-05-18 10:30:49

Malenan

Ja så känns det @AnnaA ! Ja just @aBonita, det är dina marker! :)

2014-05-19 09:10:15

Malenan

@LaBonita!

2014-05-19 09:10:38


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-10-23
Antal texter
15
Övrigt
Valspråk