just saying

.jag 2014-06-29 19:39 (inga kommentarer)
då är helgen så gott som slut och imorgon börjar sista jobbveckan innan semestern. dags att börja varva ner (haha, AS IF det skulle vara möjligt på mitt jobb), ganska typiskt nog börjar jag få lite ont i halsen. hoppas det bara är något tillfälligt och helst bara lite inbillning, jag har verkligen inte lust att gå och dras med någon sommarförkylning.

idag var jag och några till på möte hemma hos en person i rasklubben. jag har aldrig varit hemma hos hen innan och det jobbiga var att när man öppnade ytterdörren så luktade det EXAKT som det gör hemma hos mina föräldrar. det luktar på ett sätt som inte riktigt går att beskriva, inte någon misär men lite instängt, lite ofräscht, lite gammalt, och så var det sådär lite ofräscht och skabbigt som det är hemma hos mina föräldrar. jag är ändå en sån som irriterar mig på folk som köper bostäder och börjar renovera helt hysteriskt för att man inte gillar färgen på köksluckorna, och man nöjer sig liksom inte med det utan allt ska vara nytt och ljust och fräscht. vet inte riktigt vad som har hänt, när jag flyttade hemifrån för en miljon år sen så flyttade man till lägenheter som ägdes av kommunala bostadsbolag och de tapetserades om vart tionde år. hade man tur var det hyfsat snygga tapeter och färger i den lägenhet man flyttade in i, annars stod man helt enkelt ut tills det var dags för tioårsrenoveringen. ingen skulle ens tänka tanken på att själv bekosta att måla och tapetsera om bara för att man skulle sätta sin personliga prägel på bostaden, men nu känns det som att det är en del av inflyttningsprocessen och att man är snudd på en idiot som inte tycker det är så viktigt. ja, i alla fall, vad jag menar är att jag verkligen inte tycker att man måste ha det tiptop hemma. men det var extremt svårt att möta en lukt och en halvskabbig interiör som skulle kunna matcha mitt föräldrahem. nu låter det som att det är världens misär där och det är det inte, det är bara spöken från det förflutna som smyger fram och vill lägga sina kalla fingrar på min själ.

och sånt är ju lite jobbigt att hantera. och det är lite jobbigt att försöka surfa omkring på ångestvågor och samtidigt uppföra sig normalt och leda ett möte och vara driven och kreativ och ha sig. men det gick, det måste det ju göra. och sen TACK GODE GUD så är de här människorna, till skillnad från vissa andra i rasklubben, positivt inställda till att sköta merparten av framtida kommunikationen via till exempel en facebookgrupp. skönt, för det är inte kul att behöva vika en hel dag för att ta sig till och från ett möte, för att inte tala om vilket pusslande det är att få ett antal personer att hitta en ledig tid som matchar alla andras fullspäckade scheman. så det blir nog bra framöver.

nu slöglor vi på fotboll fastän ingen av oss är intresserad, och snart ska vi äta jordgubbar. sen är det läggdags, klockan står på 03.30. men det är härligt att cykla i gryningen. älskar min nya elassisterade cykel nästan löjligt mycket, det är liksom inte ett dugg jobbigt att trampa de där tre milen till jobbet eller de där tre milen hem igen när man jobbat hela dagen. det enda är ju att det tar lite tid, men samtidigt får man ju massor av frisk luft och en härlig naturupplevelse. och lite motion, om än inte lika mycket som om det hade varit en "riktig" cykeltur, det är nog mer jämförbart med en promenad. och dessutom: om man cyklar till jobbet två gånger i veckan som jag har gjort sen jag köpte den så sparar man faktiskt 40 % av sin bränslekostnad. FYRTIO PROCENT. inte så pjåkigt faktiskt. sen fattar ju jag med att det kanske inte är hållbart att cykla i ur och skur året om, men under den hyfsat varma årstiden känns det ju fullt görligt.

och på tal om vädret: mig gör det inget att det inte är strålande sol och blå himmel dag ut och dag in. jag orkar inte med tropisk värme, jag bränner mig och får eksem i solen så för min del kan det gärna vara 15 grader och lite gråmulet. men det här tryckande åsk-kvava som ger huvudvärk kan ju gärna få förpassa sig någon annanstans. tack för ordet.


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.