men kan någon stoppa mig?

.jag 2014-06-26 11:16 (6 kommentarer)
ibland brukar jag surfa runt på blockets hästannonser. inte för att jag ska köpa häst utan mer för att hålla mig lite ajour med vad som händer här i krokarna. man, eller i alla fall jag, kan nämligen få ut en hel del matnyttigt av att bara läsa hästannonser när det rör sig om en relativt begränsad area och en relativt begränsad klick med människor. SKVALLER, för att tala klarspråk.

nåja, jag hade några minuter över och lade dom på att kolla igenom de senaste veckornas blockethästannonser här i närheten. hittar då en annons om en tjej som söker medryttare på en liten stor häst, kallblodskorsning, jag gillar kallblod, precis lagom stor för mig, utifrån vad som skrevs i annonsen med en mentalitet som passar mig, står i ett stall 10 minuter hemifrån, ägaren vill inte ha betalt utan bara lite hjälp med mockning och sånt. och jag bara "JAG VILL JAG VILL JAG VILL". för visst har jag saknat hästvärlden, att ha en häst att pyssla om, ett stall att fixa med. det där rejäla kroppsarbetet med att mocka och bära havresäckar och höbalar. och så är det ju bra och allsidig träning också.

allvarligt. det är ju inte så att jag har oceaner av tid helt plötsligt? eller att jag kommer att få det inom överskådlig framtid? eller att det där med att hålla på med hästar helt plötsligt skulle gå jättefort? och att man inte alls blir uppbunden och insnärjd i en massa måsten och åtaganden?

så är det ju. och samtidigt så roligt, så lockande. så frestande att slänga iväg ett mail och be att få komma och provrida. det här är alltså mitt sätt att be mig själv att LÄGGA AV. det blir ingenting med detta. DU HAR INTE TID.
snyft.

Betty

ring, för katten!

2014-06-26 12:49:37

LaBonita

Å andra sidan är väl det en motionsform som kanske kan funka bättre än säj....löpning? ;-)

2014-06-26 18:59:47

AnnA

Haha, snacka om tidsoptimist :) Men skämt åsido, kanske ska hunderiet vila lite mer och hästeriet få ta lite mer plats ett tag?

2014-06-26 20:16:32

Tinto?

Om det är något som är rättvist här i världen så är det tiden... Vi får 24 timmar vart dygn, fattig som rik. Sen är det "bara" att prioritera.
Jobba måste ju den som har ett jobb. Men sen gäller det. Vad vill du? Hur mycket hänsyn ska du ta åt olika håll? Om du får cancer om ett halvår, vad hade du velat hinna med?

2014-06-26 23:13:14

.jag

@alla: grejen är att jag VILL göra jättemycket grejer, bokar in en massa och allt känns kul och full möjligt att genomföra. och sen blir det plötsligt för mycket och jag gnäller över fulltecknad kalender och att aldrig bara kunna vara hemma och slappa.
nu ska jag vara hjälpinstruktör på en hundkurs samt gå en instruktörsutbildning i höst, plus att jag själv ska gå kurs samt förhoppningsvis tävla en del. så jag inser ju själv att det inte finns plats för något medrytteri just nu. jag blev bara så SUGEN :)

2014-06-27 07:09:34

Jazzie

Jag säger stopp! Säg nej! Heja!
Jag hejar på att du säger nej till något du vill, går vidare och det där suget lägger sig.
För det finns inget tråkigare än något som är roligt blir till ett tungt måste.

2014-06-27 09:31:39


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.