blomstertiden

.jag 2014-06-13 08:04 (inga kommentarer)
fredagen den trettonde och studentfirande. jag kan väl säga att peppen på att åka bil i flera timmar för att överlämna present, dricka kaffe och äta smörgåstårta och sedan åka hem igen inte direkt är enorm. men jag gör det, av plikt, och lite för att demonstrera för mina föräldrar att faktiskt det är fullt möjligt. vilket det alltså inte är i deras värld, åtminstone inte när det omvända gäller, att de ska ta sig hitåt alltså.

idag vaknade jag med huvudvärk, sån som man, jag, kan få när det är åska i luften och sån som man, jag, kan få när jag har tränat axlar och rygg och slarvat med att stretcha. idag är det åska i luften och igår tränade jag och slarvade med att stretcha. eller tränade, jag var hos en sjukgymnast och skulle visa hur jag tränar pilates, för han skulle se om jag gjorde rätt och om de var bra för min diskbuktning. det var de, och jag fick till och med beröm för min kroppskontroll. här svankas och vinglas och darras det minsann inte ett dugg. sen fick jag lite nya övningar att jobba med och det är väl dom som har satt sig lite i musklerna kan jag tänka. på grund av min nackskada så har jag svårt att göra någonting som innebär statisk belastning, plankan går ju till exempel fetbort. inte för att jag inte orkar hålla mig rak utan för att nacke och axlar dödar mig först.
men men. nu ska jag intensivköra sjukgymnastikprogrammet och ta det försiktigt i övrigt och så vore det väl FAN om den här disken inte skulle lära sig veta hut.

i övrigt stör jag mig lite på min assistent. ja, jag vet att jag lovade att aldrig säga ett ont ord om henne, och på det stora hela fungerar det jättebra. men hon måste ha sveriges minsta ordförråd, åtminstone för att vara en person som är född och uppvuxen i detta land, och det är så otroligt tröttsamt när hon kommer in till mig och börjar prata om "den här" helt taget ur sitt sammanhang och så måste jag försöka komma ihåg vad vi pratade om förra gången, alternativt försöka lista ut det av det sammanhang som då inte finns, eller (oftast) fråga vad hon egentligen menar med "den här". jag har vid flera tillfällen sagt att det är mycket lättare och går mycket fortare för mig att hjälpa henne om hon från början säger vad det handlar om istället för att jag ska försöka gissa, men det går liksom inte in. eller om det nu är som att hon inte förmår uttrycka sig bättre. dessutom vägrar hon använda våra branschtermer utan hittar på egna, alternativt använder såna från hennes förra jobb som är en helt annan branch och som ingen fattar någonting av. gah. sånt är ju...lite tröttsamt. men hon jobbar bra och det funkar väl bra i största allmänhet mellan oss, så jag nöjer mig med att reta mig lite skriftligt här.

nyss åt jag en apelsin som visade sig vara möglig. en fjäril har förirrat sig in på mitt rum och fladdrar hysteriskt mellan fönstret och lamellerna på den utanpåliggande persiennen men vägrar låta sig fångas in. det är fredagen den trettonde, snart ska jag ta en treo och sedan försöka ta mig igenom och levererera den här dagen också.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.