men jag blir så provocerad, VA

.jag 2014-06-09 13:54 (7 kommentarer)
alltså, antingen är det jag som har ovanligt lätt för att reta mig på folk, eller så ÄR folk dummare än vad man skulle kunna förvänta sig.

exempel från idag:
1. jag berättar för X att jag har köpt en ny cykel. X frågar hur många växlar den har, jag svarar tre. X:s reaktion är "nej, du ska ha MINST SJU", för det har hennes man sagt att man måste ha. OCH? han känner väl för fan inte mig? och dessutom är väl den typen av information lite väl onödig när jag redan har köpt cykeln, det hade väl varit skillnad om jag skulle köpa och velat mellan hur många växlar och bett om råd. det hade jag alltså inte nu. SÅ SLUTA TALA OM FÖR MIG VAD JAG "SKA" HA, tack.

2. vi har till och från haft en diskussion om hur mycket man "måste" rengöra förpackningar som ska återvinnas. ingen vet (fast nu har jag mailat och frågat), men jag är rätt övertygad om att det MÅSTE ske någon form av rengöring i återvinningsprocessen, min kollega S säger att man bara behöver göra rent så mycket som behövs för att det inte ska lukta apa under diskbänken, medan allas vår vän puckochefen menar att man måste rengöra så att förpackningen i princip är som ny innan den läggs till återvinning. ingen vet, som sagt, och därför gör väl alla ungefär som man gör hemma. idag tog jag det sista ur en förpackning philadelphiaost på frukosten. skrapade ur den så mycket det gick, satte sedan på locket och slängde i plastförpackningsåtervinningskärlet (hänga gubbe, någon?). när jag sedan på lunchen skulle slänga något annat i samma kärl ser jag att någon (och det kan bara vara EN) har bemödat sig med att ta upp min philadelphiaostförpackning, tagit av locket, diskat ur burken och sedan lagt tillbaks den igen. ALLTSÅ JAG BLIR SÅ TRÖTT. jag tycker det är jätteviktigt med källsortering, men inte så viktigt att jag går och rotar i soporna och kontrollerar att andras philadelphiaostförpackningar är ordentligt rengjorda. alltså: LÄGG NER, jävla puckochefshelvete.

och nej, jag förväntar mig inte direkt att någon ska engagera sig i denna spännande text, ville mest bara få det ur systemet. back to business.

tori

Åh, meddela svaret! Jag hoppas och tror att du har rätt.

2014-06-09 20:26:58

sodanismo

ja, berätta det egentliga svaret! som jag har undrat.

2014-06-10 07:49:23

.jag

SVARET! från FTI, som har det nationella ansvaret för insamling av förpackningar och tidningar och alltså bör veta:
Vi brukar säga att det räcker om man rengör lite grann.
Detta för att dels du ska slippa lukt och bananflugor så här på sommaren och dels för att förpackningarna kan bli liggande i behållaren någon dag innan tömning och skall fraktas till ett mellanlager alternativt direkt till anläggningen.
Detta gäller främst plastförpackningar med matrester.
Är det dock tvål, schampo, balsam mm så behöver man inte rengöra alls, detta hjälper till vid tvättningen av förpackningarna på anläggningen.
Så dem som drabbas av en dåligt rengjord matförpackning är du, tömmare och personal på anläggningarna.


2014-06-10 08:31:28

Jazzie

Vi hade samma återvinningsdiskusion helt nyligen. Så tack för svaret. Ingen inblandad diskade någon annans förpackning.
Hahahaha... cykelhistorien var faktiskt helt underbar! X har inte ens egen info till varför man ska ha 7 växlar. Men tur att hennes man har koll åt henne. (och dig)
X kanske egentligen är en figur liknande den i Liftarens guide till galaxen. Men istället för att åka runt i universum och förolämpa alla i bokstavsordning är hennes mission att berätta alla felköp folk har gjort - efter att de köpt.
Hahaha...

2014-06-10 10:19:16

tori

Tack! Åh vad bra, då slipper jag ha dåligt samvete för att jag inte sköljer ur schampoflaskorna. :D

2014-06-10 20:29:51

sodanismo

jag andas ut efter ett gäng icke ursköljda tvål- och schampoflaskor :)

2014-06-11 08:37:49

AnnA

Vi är manga som undrat tydligen, jag också :)

2014-06-12 08:10:33


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.