måndagsexemplaret

.jag 2014-05-28 13:39 (3 kommentarer)
men alltså GUD vad jag är trött på mitt jävla måndagsexemplar till kropp. i månader har jag dragits med en låsning i ländryggen. behandling hos naprapat hjälpte bara tillfälligt och helt bra blev det väl inte, bara så pass mycket bättre att jag kunde återfå hoppet om att NÅGON GÅNG kunna böja/vrida kroppen utan att få ett knivhugg av smärta. förra veckan var jag hos en sjukgymnast. han behandlade på ett annat sätt och efteråt kändes det faktiskt bättre, dagen efter på gränsen till bra. men hur skulle det se ut om allting bara var BRA hela tiden? i måndags var jag ute och sprang. igår vaknade jag upp med samma trista huggande smärta på samma ställe.

och jag blir så JÄVLA trött. vad är det med mig och min kropp som bara sätter sig på tvären? jag sprang/powerwalkade kanske MAX 5 km, det var ju inte direkt så att jag överansträngde mig. och vad fan har RYGGEN med löpträning att göra? (jo, jag vet att allting sitter ihop på ett eller annat sätt, men ändå). och så gnager oron: tänk om jag aldrig mer kan springa? tänk om jag inte kan ägna mig åt den enda konditionsträning som funkar i min vardag utan att det blir en massa åkande och krånglande med tider som ska passas (ja, okej, jag kan cykla också. men det är inte lika kul och inte lika smidigt, för det kräver ju till exempel att jag har en cykel och just nu har jag ingen värd namnet)?
obs, jag är alltid jättenoga med att stretcha, lägger nog minst en kvart på stretchning efter varje träningspass och går igenom varenda muskelgrupp, så eventuella tips i stil med "har du provat att stretcha?" undanbedes. eller, jag förväntar mig inga tips. jag är bara SÅ. LESS. PÅ. ALLT.

Jazzie

Jag förstår verkligen att du lessnat. Mina rygg och nackproblem tar alltid aslång tid att bli bra. Och när jag är som sämst är det sjukt mycket återkommande behandling som behövs innan det blir bättre.
Jag kör ju med akupunktur eftersom jag tycker det känns säkrast och har gett goda resultat. Men antalet timmar i behandling är många.

2014-05-28 13:51:00

parva

Jag kan ju inte låta bli att komma med tips, men jag tänkte tipsa om bålstyrka. Man tänker ju oftast inte på hur mycket bålstyrkan spelar in och det är ju extra viktigt när man springer för att man inte ska falla igenom i just ryggen. Fast du brukar ju köra pilates, visst? Men kanske ännu mer av det? Min bålstyrka är sådär just eftersom jag alltid tyckt att det är så tråkigt, men den är ju ofantligt viktig för i princip all träning.

Och kolla upp yinyoga! Här finns en del att läsa: http://www.yin-yoga.se men kolla som sagt upp överrörligheten innan du börjar själv.

2014-05-28 13:54:22

.jag

@parva: jo, jag tränar ju pilates och tycker att min bålstyrka är hyfsad, jag känner ju liksom att jag har en stadig muskelkorsett (vilket jag aldrig känt innan jag började med pilates). märker inget när jag springer utan det kommer efteråt. men jag har en tid hos den "nya" sjukgymnasten nästa vecka, så jag får väl kolla om han har några tips. tack för länken, ska kolla upp!
@Jazzie: jag har provat akupunktur för min nacke, gick väl på 15 behandlingar utan att det gjorde NÅGON SOM HELST skillnad och blev till slut avfärdad som "en sån som akupunktur inte tar på". bästa behandlingen jag har varit med om är utan tvekan stötvågsbehandlingen som jag gjorde för min höft. den blev bra på några veckor och har - peppar peppar - varit ok sedan dess. men nu går det inte att boka tid på den (enda) kliniken längre. är iofs inte säkert att stötvåg hjälper mot detta, men jag börjar bli lite desperat. och så känns det så orättvist. när man var ung och dum och bara låg på soffan och rökte cigaretter och latade sig på sina lediga stunder så hade man inte en enda krämpa. men nu när man "lever ett aktivt liv", tänker på vad man äter, sover 8 timmar och gör snudd på allting by the book ska man inte ens kunna springa 5 km utan att kroppen rasar. fan så tröttsamt.

2014-05-28 14:18:07


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.