end of långhelg

.jag 2014-06-01 17:34 (1 kommentar)
helgen har varit bra. gud så skönt med en långhelg och inte jättemycket grejer inplanerade. kalas för N i onsdags, tävling i torsdags, lite agilitykul igår, det var väl på det stora hela allt som stod på agendan. trädgårdslandet gror igen, men det struntar jag i. har ändå ingen större lust att odla någonting där i år på grund av surkärringen till granne. hoppas hon stör sig så mycket på kirskålen och kvickroten att hon får en hjärnblödning. en annan granne hade hört att de vill sälja sitt hus, men inte så länge de har kvar sin hund. så nu går man nästan och önskar livet ur en stackars hund bara för det.

men i alla fall. ledigheten var välbehövlig. jag har varvat ner. sovit ut. legat på en filt på gräsmattan och läst böcker. grillat och druckit vin. varit på loppis. ätit en miljon kalorier (hej pms). tittat lite på tv, men inte mycket. inte promenerat så mycket som jag skulle ha velat, men man kan väl inte få allt.

nu väntar en kortvecka. kanske. innan den här säsongen drog igång så sa vi att vi skulle undvika helgjobb så långt det bara var möjligt eftersom vi ska hålla nere lönekostnaderna så mycket som möjligt på grund av den kassa ekonomin. men det var då det. nu väller det in order i drivor och det jobbas både lördagar och söndagar och hade vi fått så hade det jobbats dygnet runt, men nu har vi inte tillstånd att bedriva vår verksamhet nattetid längre. TACK OCH LOV säger jag. jag minns när det kördes både treskift och helger jag jobbade så mycket att jag träffade nattskiftet när jag kom på morgonen, förmiddagsskiftet när jag jobbade under dagen och kvällsskiftet när jag jobbade över i princip varenda dag. det var helt enkelt inte kul utom när lönen kom och jag fick ut mer i nettolön än vad jag hade i bruttolön. 2003 var det, ett jävla år i mitt liv. hon jag jobbade med blev utbränd och blev sjukskriven, jag fick jobba som en galärslav och sen flyttade jag ihop med ex-H och det som jag trodde skulle bli så bra blev ett mindre helvete. sett med facit i hand, ett skolboksexempel på hur man blir manipulerad av en sociopat. men det visste jag ju inte då.

nu ska jag äta middag och sen duscha, kanske titta lite på tv tillsammans med mr S om han kan slita sig från sitt jobbsökande. fastän han jobbar halvtid så måste han ändå söka jobb som om det vore hans huvudsysselsättning enligt arbetsförmedlingen, och med dom går det ju inte direkt att diskutera. ena sekunden säger de att det "bara är en myt att de tvingar folk att söka jobb de inte är kvalificerade för", nästa sekund kräver de att mr S ska söka ett jobb som kräver en "erfaren cnc-operatör" när han aldrig har jobbat med sånt överhuvudtaget. MY ASS så meningslöst. men arbetsförmedlingen är nöjd och upprätthåller sitt existensberättigande. det är väl huvudsaken med hela den här karusellen får man förmoda.






AnnA

Härligt med långhelg! Fast vi har inte varit så lediga précis. Studentfesten närmar sig med stormsteg och här är massor att göra! Hade hellre haft din helg )

2014-06-01 21:09:03


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.