Som de gamla stenåldersmänskorna sa

eeee 2014-05-10 18:20 (inga kommentarer)
Jag äter paleo under en period just nu. Eller, fram tills nu har jag ätit mejerier men det ska jag sluta med på måndag i två veckor framåt. Förra veckan slutade jag dricka kaffe och ville döda alla omkring mig, inklusive mig själv. Eller mest mig själv kanske. Huvudvärken, irritationen, tröttheten, bristen på skärpa... saknaden efter den där första klunken på morgonen. Känslan av att ingen måltid var komplett. Det fysiska beroendet gissar jag att jag kommer vänja mig av med, men kaffe är också socialt, mysigt och behövs när man inte får äta sötsaker.

Hur som helst är jag rätt bra på paleo-grejen, det är ganska mycket ungefär vad jag äter redan (förutom mejerier, älskar min kvarg och min grädde och min mjölk i kaffet). Det känns okomplicerat för mig (även om folk ofta frågar men vadå vad äter du då? får man inte äta nånting? och jag suckar lite och rabblar listan: alla grönsaker, alla frukter, alla fiskar och djur... men nej, inte just gluten, baljväxter och mejerier).

Fast när man surfar runt efter paleorecept är det rätt många som har åtta ingredienser långa listor med olika sorters mjöl och socker (ofta med prefixen kokos- och mandel-) för att skapa saker som liknar bröd och sötsaker. Och jag fattar! Man behöver ju de där sakerna ibland. Frukostmacka liksom. Gott! Fast då äter jag nog hellre just macka än grejar med massa annat (särskilt när man börjar blanda i typ proteinpulver) (som jag inte heller dricker den här perioden).

Paleokosten är såklart inte oproblematisk, eftersom den baseras mycket på kött och fisk. Samtidigt ligger det i paleotanken att äta närodlat och närproducerat.

Jag trivs i alla fall med att inte krångla till det, att veta att pizzan, mackan, smågodiset, glassen inte är några alternativ just nu. När provperioden är slut får jag se (och då har jag förhoppningsvis pretty please tappat lite vikt pga inte ätit smågodis och chokladbollar varje kväll också).

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-07-19
Antal texter
119
Övrigt
Valspråk