Mina gröna drömmar

Jazzie 2014-05-09 21:20 (1 kommentar)
Jag har gått en tid och funderat på det här med drömmar. Mina drömmar har sen jag var liten roat mig på mornarna. Men sen jag fick barn har drömmarna minskat kraftigt. Inte så att jag inte har någon REM-sömn, men den där flackande sömnen på morgonen då jag drömmer drömmarna jag sen kommer ihåg har försvunnit.

Men ibland händer det ändå.
Och det som är väldigt märkligt är att jag under det senaste året har drömt 4 stycken drömmar som på något sätt har med min Libanesiske kärlek att göra. Drömmarna i sig och deras handling har varit väldigt olika. Men han har varit central. Och färgen grönt.

Jag är ingen som sitter och bläddrar i drömtydnings-böcker. Men när jag drömmer återkommande teman, vilket inte händer så ofta, så får jag ändå känslan att det handlar om något som på något sätt är viktigt i mitt liv.

För många år sen hade jag drömmar där min Ex-sambo var med. Jag drömde inte dem ofta, men de återkom. Drömmarna påminde sig väldigt mycket om varandra. Han var alltid arg eller ledsen. Och mitt i alla dessa känslor sa han saker som "det skulle ju ha varit du och jag" eller i den stilen. Och alltid fylldes jag av känslan "oh nej. det skulle inte ha varit vi. Det är för längesen förbi"
Jag undrade vad det handlade om. Tills dröm 3 eller 4 dök upp och jag insåg att drömmarna kom när jag stod i beredskap på att avsluta min pågående förhållande. Och då behövde man inte vara Freud för att förstå vad drömmarna handlade om. Mitt ex och jag i drömmen var två sidor av mig. Den ena som vill komma vidare och den andra som både är besviken, sårad, ledsen och vill inget hellre att det ska fungera. Om inget annat för att det skulle bevisa att jag var älskad. Jag kände igen ångesten så väl.

Men dessa drömmar jag haft om min libanesiske kärlek har inga fler likheter. Än han och färgen grön. I ena drömmen var känslorna rofyllda och glada. I nästa dröm var de mer ångestladdade och en kraftig känsla av utsatthet och en önskan om att ha en tuff skyddande yta. Och så där har det hållit på. Högt och lågt. Men drömmarna har varit starka och fulla av känslor. Och grönt har varit så genomträngande detalj i drömmarna att det nästan är jobbigt.

Jag har ingen aning om vad det handlar om. Jag är ganska övertygad om att det har ganska lite att göra med min gamla kärlek. Den känns ganska överspelad vid det här laget.
Men något är det. Något i mitt liv pågår i de där drömmarna. Men jag vet verkligen inte vad.

Nåja. Jag tänker på det ibland. Men det är inget jag stannar upp livet för. Ville bara få det nedskrivet. För de förbryllar mig om inget annat.

Cirrus

Det hr kanske du redan vet, men om inte: all symbolik i drömmar är ju liksom skapad av dig själv. Du bör alltså fundera lite kring vad du själv känner inför färgen grön. Vad det gäller din libanesiske kärlek kan han ju förstås representera en massa olika saker: sig själv, en sida av dig, en tidsera eller en fas i ditt liv... etc, etc. Kanske något att ha i åtanke om du vill nysta mer i tydningen? (Eller så har du redan tänkt allt det här, och då ber jag om ursäkt. Avskyr själv när jag blir skriven på näsan... :)

2014-05-09 22:01:50


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte