ormar i paradiset

.jag 2014-05-02 13:15 (6 kommentarer)
vi bor i vårt drömhus, det ligger i paradiset, men som alltid när man tror att allting är perfekt så visar det sig att det inte är det. i vårt fall: grannar från helvetet. jag har skrivit om dom förr, ett äldre par som är missnöjda med precis ALLT. regnar det så är det fel, skiner solen är det inte heller bra. varenda gång, och då menar jag VARENDA GÅNG, någon av oss är nere i trädgårdslandet, som är den del av vår tomt som gränsar till deras, samtidigt som de är ute i sin trädgård så står kärringen på sin sida av staketet och gnäller om hur jävligt hon tycker det ser ut på vår sida, hur mycket ogräs det är, hur mycket mördarsniglar, igelkottar, mullvadar och annan "skit" (hennes uttryck) som de får in i sin trädgård tack vare att vi inte håller ordning i vår. vi har försökt resonera med henne, utan framgång, och vi har försökt strunta i henne. vi har försökt tänka att det är synd om dom, de är gamla, de har inga vänner (tro fan det), men det får ju liksom vara nog någon gång. när man märker att man inte går ner i trädgårdslandet utan att först kolla så att grannen inte är ute och att man inte kan vara i sin trädgård utan att hela tiden är på helspänn och väntar på en utskällning, då är det något som är fel. och nej, jag tänker inte ursäkta någonting i trädgårdslandet, om man nu tycker att pallkragar är fula och att täckodling ser slarvigt ut får väl helt enkelt titta åt ett annat jävla håll, det är fortfarande vårt trädgårdsland och det ligger fortfarande på vår tomt.

ganska omgående planterade vi buskar som insynsskydd, inte för deras utan för vår skull, men då var det inte heller bra, då klagade hon över att hon inte gillade det. och det har hänt mer än en gång att vi hittat grenar på buskar på vår sida som är avbrutna eller avklippta. och då handlar det alltså inte om grenar som sträcker sig in på grannarnas tomt, vi har nämligen lagt markväv och ovanpå den täckbark på vår sida av tomtgränsen, så där växer ingenting på en 80 cm bred remsa utan buskarna börjar liksom innanför det, och de är inte så stora (än) att de har grenar som växer ut över staketet. nu har vi ju inga bevis, men om en granne klagar på att hon inte gillar de buskar man planterat och man sedan vid flertalet tillfällen hittar avbrutna grenar på samma buskar, och det enda sättet man kan komma åt sagda buskar är att antingen först passera genom vår inhägnade trädgård och sedan gå in i det inhägnade trädgårdslandet, eller luta sig över staketet från tomten på andra sidan så behöver man ju inte precis vara någon jävla sherlock holmes för att räkna ut hur det hänger ihop, eller hur?

vi har börjat prata lite över staketet med våra andra grannar, ett yngre par som också har tomtgräns mot de onda grannarna. de yngre är jättepedantiska, deras gräsmatta är som en golfgreen, allting är prydligt och rensat och färgkoordinerat och otroligt välskött och ordentligt på alla sätt och vis. och ÄNDÅ så får de höra ungefär samma visor som vi från de onda. att de inte sköter sin trädgård, att de onda grannarna har fått allt från mördarsniglar och mullvadar i sin trädgård på grund av dem. så när inte ens mönstergrannarna duger kan man ju undra vad för slags grannar de vill ha, förmodligen inga alls.

och på tal om mönstergrannar så är vi ju snudd på det. vi för inget oväsen. våra hundar skäller inte, de är aldrig ute i trädgården utan tillsyn, de är aldrig ens i närheten av de ondas tomtgräns eftersom det ligger vid trädgårdslandet och trädgårdslandet är inhägnat. vi har aldrig några fester, vi klipper inte gräset eller kör med trimmer eller motorsåg tidigt på morgnarna, vi har inga barn som väsnas (inte för att jag stör mig på sånt, men jag läste i något villaägarforum att barn med studsmatta tydligen var DÖDEN att ha som granne), vi har inte en massa bilvrak på gräsmattan, vi spelar inte hög musik och när vi är ute i trädgården och grillar eller fikar eller bara slappar så är vi på förekommen anledning inte ens på den delen av tomten som vetter åt deras håll så de behöver oftast inte ens se oss.


jaha, men igår var vi i alla fall i trädgårdslandet och planterade lite syrener (förstärkning i insynsskyddet) som mr S hade grävt upp på någon byggtomt. de onda var inte hemma och vi hade en ganska trevlig stund. sen kom de hem, och kärringen kom ut i trädgården och vi drog oss åt vårt håll av gammal vana. men så blev jag SÅ JÄVLA FÖRBANNAD. vi gick därifrån, men stannade bakom en stor spireahäck (som hade varit det perfekta insynsskyddet men som tyvärr står på fel ställe i förhållande till ondskan) och spionerade på kärringen, som så fort vi avlägsnat oss gick raka vägen fram till tomtgränsen, stod där och muttrade, sträckte sig in och bröt av en gren på en buske. då klev jag fram och ställde mig fullt synlig, vilket förmodligen inte var vad hon hade väntat sig, men nu var jag förbannad. "tycker du att det här är snyggt" skrek hon och pekade in mot vårt. "ja, det tycker jag" röt jag tillbaks, och sen bröt väl helvetet lös lite grann för både jag och mr S har retat oss länge nog så vi sa henne ett sanningens ord. att det var vår tomt, och hon inte har ett satans jävla dugg att göra med hur det ser ut där. "jag ska ringa miljö- och hälsoskyddsmyndigheterna", skrek hon och mr S stegade fram, räckte fram sin mobil och frågade om hon ville låna den och ringa direkt, för det har hon i princip sagt varenda gång vi har pratat med varandra sen den dagen vi flyttade in här. nu kunde hon ju inte ringa eftersom det var helgdag, men ringa det skulle hon minsann, och för övrigt undrade hon om vi inte visste var soptippen låg någonstans och hur det såg ut inne i huset vågade hon ju inte ens tänka på och utöver det så såg ju vi själva också helt jävla ovårdade ut. vi svarade att det var fortfarande vår ensak hur det såg ut på vår tomt, det hade hon inte ett smack med att göra, och hon skrek att hon skulle minsann spruta gift på allting som växte på vår sida staketet och sedan gick hon därifrån och började beklaga sig för sin man och jag blev så jävla lack på detta att jag ringde 11414 och frågade vad man skulle göra med grannar som hotar att spruta ens trädgård full med gift. ja, en anmälan, tyckte de. så nu har jag blivit en sån som anmäler mina grannar för polisen också.


känner mig trött. urlakad. jag trodde det jobbigaste den här helgen skulle vara besök av mina föräldrar, och jadå, det var jobbigt som det var, det behövde liksom inte toppas av ytterligare grejer. men samtidigt får man ju för fan sätta ner foten. det går inte att resonera med de här människorna. jag vet även från ganska säkra källor att de har gjort sig ovän med exakt alla grannar där de bodde förut. och man ska väl kunna vara ute i sin trädgård utan att känna sig olustig till mods och utan att få en skur av okvädningsord efter sig. de unga grannarna vågar knappt ha sin hund ute i trädgården för grannkärringen klagar och hotar med anmälan. de unga grannarna har en liten glad terrier som visserligen bjäbbskäller ibland, men herregud, det är väl inte hela världen och hon gör för övrigt inte en fluga förnär och det är aldrig några bråk mellan henne och våra hundar. men ondskan påstår att terriern har bitit deras hund genom staketet, hur man nu kan bita någon genom ett spjälstaket, och när de unga efter denna påstådda incident (som för övrigt skulle ha hänt när de inte ens var hemma) satte hönsnät på sin sida staketet för att liksom förekomma att det som (inte) hänt i alla fall inte skulle komma att hända, ja då fick de skäll för att de satt upp nät utan att fråga först. så ja, ni fattar, vad man än gör så är det inte bra. en gång när de unga vattnade sin gräsmatta så råkade det stänka lite vatten på staketet, och då tog det hus i helvete och var i princip ett medvetet sabotage, vad det nu skulle vara för skillnad på vatten från en vattenspridare och vatten i form av regn på ett staket som är byggt för att stå ute året om, men det var väl ett känsligt staket då. men det är alltså ganska lätt att hamna i onåd hos de här människorna.

ja. nu har mr S åkt iväg för att gå på konsert och sedan hänga med sin barndomskompis i hans man cave resten av helgen, jag gissar att de ska spela tv-spel, titta på science fictionfilmer och dricka öl. förut såg jag bara fram mot oceaner av härlig egentid, men nu är detta lite naggat i kanten av ovanstående incident. men jag ska göra vad jag kan för att inte låta detta förstöra helgen. hade planer på att sätta potatis och bönor, men nu har vi bestämt att vi inte ska gå ner till trädgårdslandet ensamma (alltså!), så det får väl skjutas upp till veckan som kommer. om en stund ska jag åka iväg och lägga spår och imorgon är det träning med viltspårgänget och sen ska jag väl bara ta det lugnt och vila, vila, vila. hela jobbveckan har jag varit snudd på gråtfärdig av stress och haft "på måndag börjar assistenten, på måndag börjar assistenten, på måndag börjar assistenten" som ett mantra att klamra mig fast vid. så lite vila och rekreation för mig den här helgen, tack.

sodanismo

men herreminje! alltså jag blir helt matt, hur fan orkar man vara sån? flytta ut på landet utan grannar då, om det är så jävligt. alltså galninggrannarna, inte ni.

2014-05-02 14:42:29

Jazzie

Jisses!! Och här går jag och klagar på MINA grannar. Ha... jag drar tillbaka alla mina klagomål. Till och med vår surgubbe är en riktig raring i förhållande till era.

2014-05-02 14:45:41

tori

Men herregud! Och ja, våra grannar är ljuvligheter jämförelsevis. (Alltså det är inget fel på våra grannar, de har bara irriterande perfekt trädgård och vi är rätt lata…)

2014-05-02 19:42:33

LaBonita

<3<3

2014-05-03 08:23:46

parva

Jag hade blivit galen. Bra att du polisanmälde, även om det antagligen inte får tyst på idioterna.

2014-05-03 19:30:53

aniara

Jag hade blivit helt jäkla skogstokig och satt upp ett stort jävla plank på min sida tomten så dom inte kunde stäcka sig in till mig. Varje gång grannen kommit och gnällt hade jag frågat hur det ser ut på deras tomt och sen använt dem till att avreagera mig på. Fy fasen vilka idioter! Sen hade jag nog blivit så omogen att jag sagt Va? var 20:e sekund och kört en Ola-Conny då man upprepar saker motpartern säger men så klart säger fel och saker som de inte sagt. Ohyggligt irriterande. Har du provat att gå ut med lurar i öronen och nån gå musik? Eller låtsats att du har musik och inte hör ett skvatt utan bara ler stort och vinkar glatt när munnen börjar röra sig på dem?
Bra att ni anmälde. Vänd er till folk som vet hur man hanterar dessa idioter så ni har lagen på er sida och sen.. kör bara köööör. :)

2014-05-03 21:48:42


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.