måndagsmorgonen

.jag 2014-04-28 06:58 (1 kommentar)
ja, så blev det måndag igen efter ännu en intensiv helg. fast de här veckorna kring påsk och första maj och kristi himmelsfärd, med röda dagar och klämdagar...man klagar inte direkt. åtminstone inte jag som till slut fick ta ledigt på fredag efter många om och men. jag har skrivit LEDIG i min kalender med en massa blommor och solar och hjärtan, ungefär som man gjorde när man gick på...eh, mellanstadiet? inte så värdigt en som ska fylla 46 kan man ju tycka, men men.

enda smolket i glädjebägaren just nu är ett besök av mina föräldrar på onsdag och så sover de över till torsdag och så är det brunch med barn och barnbarn och så åker de hem. det borde låta sig göras utan större bekymmer, men det ligger ändå som en ångestklump i magen. min tanke var dessutom att de skulle komma på onsdag KVÄLL, men när min mamma ringde häromdagen så sa hon "ja, vi tänkte att vi åker väl direkt efter frukost", vilket innebär att de är här runt lunch, och jag bara "men hallå, vänta lite nu, vi jobbar på onsdag" och då skulle man kunna tänka sig att somliga som är pensionärer och har all tid i världen kanske skulle kunna fråga när det passade att de kom, men nähä, istället blev det nästan ett förhör om när jag slutade och om jag inte kunde gå tidigare och i samma stund som jag beräknas vara hemma så kommer de att stå på gårdsplanen och vilja ha kaffe. åh vad trött jag blir. men jag orkar inte heller ta den diskussionen, så det är bara att bita ihop, tänka att det är bara en fråga om timmar, mindre än ett dygn. UTHÄRDA. men visst är det tråkigt att det ska behöva vara på det här viset.

men jag får släppa det, styra upp det jag kan styra upp och sen bita ihop om resten. fokusera på bra grejer, som att jag ju är LEDIG på fredagen. mr S ska iväg med en kompis så jag får dessutom supermycket EGENTID. good for me.

i lördags var det viltspår för minsting och det gick jättebra, solen sken och han traskade på så fint med nosen i backen och gjorde det han skulle. och igår var jag och valpen och tävlade bruksspår och det gick skitbra och jag är så nöjd. det enda jag är missnöjd med är linförigheten, där var han seg, men får väl ursäktas lite med att han bränt en del energi i spåret innan plus att det var varmt. seghetens är väl hans svaga punkt när han blir trött, han gör vad han ska men inte med någon större entusiasm. men i övrigt är jag helnöjd. poängavdraget i spåret var på grund av miss från mig vid påsläppet, valpen i sig spårade som en KUNG, var nog inte en centimeter från spårkärnan någon gång, markerade pinnarna och apporterade till och med två av dem, vilket han inte brukar göra. budföringen nollade vi men det har vi å andra sidan tränat väldigt lite på, så det är inte mycket att säga om. däremot fick vi rätt bra poäng för framförgåendet, och det var ju ett av de moment jag RÄKNADE med att nolla eftersom det är så färskt och inte alls befäst. en lyckad debut får jag väl säga, nu ska jag göra upp planer för valpens framtida träningsupplägg.

men först ska jag väl jobba lite. eller rättare sagt: ganska mycket.

AnnA

Stort gratis till framgångarna! Framförgående är skitsvårt!

2014-04-28 19:58:26


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.