jahapp

.jag 2014-04-14 07:04 (inga kommentarer)
måndag igen. förra veckan slog nog någon form av världsrekord i mycket att göra. full fart på jobbet, övertid nästan varje dag. sedan hem och slänga i sig något att äta och så iväg igen. måndag var det kurs med minsting, tisdag agilityträning, onsdag teorikväll med viltspårgänget, torsdag lydnadsträning med valpen, fredag spårläggning, lördag viltspår med minsting och igår personspår och mer lydnadsträning med valpen. utöver det fick vi hem både pellets och ved, tre pallar av det förra har kånkats ner i källaren, två stora lass tremeterslängder av det senare har kånkats upp i vedbacken för att de så småningom ska kapas och klyvas och travas. så det har inte varit en lugn stund förrän igår eftermiddag. när jag kommit hem från spårträningen och planterat om mina stackars stressade fröplantor som jag haft dåligt samvete för i minst en vecka och putsat fönstren på insidan (fönsterputsfirman har varit här och tagit utsidan, PRAISE THE LORD) och mr S hade åkt för att lämna tillbaks vedgubbens släpkärra och jag övertygat mig själv om att jag faktiskt inte behövde ägna söndagseftermiddagen åt att deklarera (hatar att vara ute i sista sekunden med sånt där, men det är faktiskt GOTT OM TID kvar).

då. sjönk jag ner i soffan i en fläck där solen sken genom de nyputsade fönstren, och låg där och tittade ut på himlen och trädtopparna. slumrade en stund eftersom jag var sådär härligt trött som man blir när man varit ute i friska luften i många timmar. vaknade, somnade, vaknade igen, åt en macka, bläddrade i en tidning och kände frid och harmoni med det mesta här i världen. det var en skön stund.

sedan kom mr S hem och fixade middagen medan jag låg på soffan och kollade ikapp på "ryttareliten" och "ryttareliten: stallet" på svt play. och sedan åt vi och tittade en stund på tv och sedan var det läggdags, typ. nu ser jag fram mot en fyradagarsvecka. eller tre och en halv för att vara korrekt, för vi jobbar bara halvdag på torsdag eftersom det är dag innan röd dag. i teorin är det i alla fall så, i praktiken brukar det bli annorlunda.

ikväll är det kurs med minsting och jag ska åka dit tidigare och träna med valpen, MÅSTE fila på framförgåendet för där har polletten inte trillat ner än. det går bra så länge han vet om att det finns en target som han kan dra mot, men när man plockar bort den så vänder han sig bara om och tittar på mig. och nu är det bara två veckor kvar till tävlingen, så det känns ju inte alls panikartat eller så. aja, går det så går det, annars får vi väl helt enkelt räkna med att nolla det momentet och hoppas att det går vägen ändå.

imorgon är det agilityträning och på onsdag: INGENTING. först tänkte jag "oj, då måste jag åka till träningsstället och köra ett pass" för det har jag inte hunnit med på sista tiden, men sen såg jag i kalendern att jag har massagetid inbokad efter jobbet. och då bestämde jag mig för att BARA TA DET LUGNT den kvällen. en långpromenad med hundarna, sedan poppa popcorn och ligga i soffan och läsa. på torsdagen är det viltspårträning, på fredag aktivitetsdag med rasklubben och på lördag ska vi åka till köpenhamn med barn och barnbarn, så det gäller nog att passa på när det väl uppstår en lucka.

jahapp. nu ska jag väl styra upp lite jobbgrejer och sedan trycka gasen i botten och bara köra på.


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.