jaha

.jag 2014-04-02 07:56 (inga kommentarer)
igår var jag och tränade med valpen, och det gick så himla bra. förra gången var det en löptik med i min grupp, och då gick det bara nätt och jämnt skapligt. det funkar, men han blir ofokuserad och ganska loj. men igår hamnade jag i gruppen utan löptik och då var han sitt vanliga energiska jag som tycker att allting är jättetoppenskoj hela tiden. sen gick vi igenom momenten och tränarna konstaterade att han kan det mesta, "så det är bara att sätta igång och börja tävla". och så var det en som sa att hon trodde det skulle vara en tävling på "min" brukshundklubb i maj någon gång och jag tänkte att maj, tja, dit är det ju en månad, max två beroende på om tävlingen ligger i början eller i slutet av månaden. det KAN gå. jag är väl egentligen mer för att fila på detaljer till perfektionism, fast jag har förstått av andra att appellklass i bruks är bara något man ska stöka undan och bli godkänd i för att sedan ta sig vidare. och det hade ju varit väldigt skönt att debutera på hemmaplan, även om det kanske inte alltid behöver vara en fördel SÅ. men mina tävlingsnerver tycker nog att det kan vara skönt att känna funktionärerna och kanske någon medtävlande också.

gick in och kollade i morse och då var den inte alls i maj utan i slutet av april, det vill säga om några veckor. och nästa på hemmaplan är inte förrän sent i höst och jag vill ju ändå passa på nu när vi är hyfsat igång och jag har möjlighet att få stöttning genom min kurs. men: OM NÅGRA VECKOR. det går ju inte, vi hinner inte bli färdiga och sen kan jag säkert ändå inte med min fullsmockade kalender, tänkte jag. kollade, men det var helt otroligt nog inget inbokat den dagen. så, ojdå, jag råkade visst anmäla mig i alla fall. ALLTSÅ. budföring har vi tränat EN gång. det gick visserligen bra, men det ska ju lite mer till än så. framförgående har vi inte heller kört mer än enstaka gånger, det går bra med target men är inte ens i närheten av befäst och sen ska ju targeten hinna jobbas bort. men, jaja, valpen tycker det är kul att träna och det är ju ändå flera veckor kvar. går det så går det.

typ. men ibland undrar man ju hur man är funtad. och REGLERNA. jag kan inte reglerna, fattar fan inte vad det står. jag tycker ändå att jag är hyfsat van vid att läsa regler och paragrafer och invecklat och stolpigt byråkratspråk, men här står det ju bara "för si gäller samma regler som för så med undantag för ditt eller datt" och så ska man bläddra fram till sidan där si avhandlas och där hänvisar man till en förkortning som förmodligen är helt given när man kan den, men inte för en nybörjare som jag. blädder blädder och paniken stiger. å andra sidan är väl inte folk som tävlar bruks uteslutande einsteins, så det ska väl gå att bena ut. men kontrollmänniskan gillar inte läget just nu. fast det är väl så här det går till att UTVECKLAS kanjagtänka.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.