friska vindar

.jag 2014-03-17 09:16 (1 kommentar)
var det minst sagt i natt och i morse när jag körde till jobbet. dock var det åtta grader varmt, så man får väl hoppas att det är vårvindar friska som leka och viska. eller nåt.

jobbet var väl inte jättekul att komma till eftersom tre dagars ackumulerade ogjorda jobbhögar väntade. men det visste jag ju om, så det var bara att bita ihop och hugga i. nu har jag styrt upp det värsta och sen får det ta den tid det tar. tur att vi inte är inne i högsäsongen riktigt än i alla fall, då är det inte hela världen om vissa grejer inte har blivit klara helst innan de har landat på ens bord. det finns marginaler. tur.

imorgon börjar en ny hundkurs, bruksspår som jag ska gå med valpen och jag är grymt taggad. eller var tills jag råkade se vilka andra som hade fått "välkommen till kursstart"-mailet. bara en massa halvproffs känns det som, som redan tävlar på rätt hög nivå, och så jag som är ren nybörjare när det gäller bruks. det spelar mig ingen roll SÅ, det VAR en nybörjarkurs och jag går ju dit för att lära mig och utvecklas och jag måste inte glänsa, men det är ju tråkigt om man själv är på en rätt låg nivå och alla andra snackar taktik inför SM, typ. nåja, det var ju några namn jag inte kände igen, så förhoppningsvis är det väl någon mer vanlig dödlig i alla fall.

på onsdag kväll är det möte i rasklubbens styrelse och jag funderar på hur jag ska lägga upp träningen den här veckan. tänkte löpträna idag, imorgon hinner jag ingenting på grund av valpens kurs och inte på onsdag heller då. men på torsdag borde jag förhoppningsvis kunna klämma in något pass. om jag inte får några restriktioner, för innan dess ska jag på återbesök hos min nya medicinman och fixa med min ländrygg.

häromdagen var jag hemma hos en kollega och kunde inte låta bli att brista ut i beundran över hennes nyputsade fönster. våra fönster är OPUTSADE så det skriker om det och det syns så himla tydligt nu när vårsolen har varit generös med sin närvaro. min kollega sa då att hon hade en firma som gjorde det utvändigt, och igår förhandlade jag med mr S om att få anlita denna firma. han ville inte, men jag körde helt enkelt över honom, så det var kanske inte mycket till förhandling om sanningen ska fram. men jag blir så less på våra oputsade fönster och att vi aldrig blir färdiga till att göra det. samtliga våra fönster sitter nämligen så högt upp att det inte går att putsa utvändigt utan stege, och det är ett bök. mr S ville inte, tror han tycker det är lite som att ha städhjälp, och det har man ju inte. inte vi i alla fall, där är vi rörande överens, tror inte att jag skulle fixa att ha främmande människor som plockade bland våra grejer. men utvändig fönsterputsning känns inte som ett hot mot integriteten. och i det här fallet saknar faktiskt mr S förmåga att se HELHETEN. han ser bara det lilla enkla: ta fram stegen, putsa ett fönster, flytta stegen, putsa nästa osv. det är ju rätt enkelt och tar kanske ett par timmar. ja, men sen ska man ju HITTA dom där timmarna, bestämma att nu det ska göras. och det står liksom aldrig så högt på vår agenda att det blir av. och då lägger jag hellre dom timmarna på att göra något annat, måla lister eller vad som helst som OCKSÅ ska göras och som är farligt nära att aldrig bli av. mr S fick ge med sig, fast nöjd var han inte. men jag lovade att den dag han kände att han hade så mycket tid över att han kände att han ville lägga den på att hålla fönstrena rena utan att jag behöver bry mig, så skulle jag omedelbart säga upp det här avtalet med fönsterputsarfirman.

som sagt, nöjd var han inte. men i det här fallet fick han ge sig. tror det här kommer att bli skitbra faktiskt. smutsiga fönsterrutor stjäl så mycket av min energi, och den vill jag ha till annat.




Anni

Heja! Bra rutet! Om han bråkar kan han gott få göra det själv!

2014-03-17 22:19:06


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.