never looking back

.jag 2014-02-26 08:41 (3 kommentarer)
jaha, man harvar på. min så kallade förkylning eller vad det nu var, VIRUS av något slag är det väl i alla fall, känns som att det är på tillbakagång, peppar peppar. när vi pratade om hur helgen varit så visade det sig att nästan alla i min grupp på jobbet hade mått mer eller mindre konstigt med trötthet och oförklarlig huvudvärk, så det är väl "nåt som går", som det brukar heta.

igår kväll vid halv sextiden när jag körde till nya träningsstället så noterade jag att jag inte behövde använda helljuset på bilen på vägen dit. ljuset!, ja tack. jag lider väl inte så mycket av att det är grått och mulet och regnigt, tvärtom, men det här att det blir mörkt redan vid halv fyratiden...näe, det är verkligen inte min grej. och då slutar jag ändå så pass tidigt att jag har möjlighet att vara ute i dagsljus även när dagarna är som kortast, men det är ju en droppe i havet. hur vanliga människor står ut mellan november och mars övergår mitt förstånd.

stressar lite över grejer som måste göras, ska på årsmöte i rasklubben på fredag och kör direkt efter jobbet, vilket innebär att allt inför det måste vara klart på torsdag, inklusive fix till kursavslutningen på lördag förmiddag, för jag lär ju inte orka eller ha möjlighet att greja med det när jag kommer hem sent på fredag kväll. men jag har ju både idag och imorgon på mig, så det ska väl gå bra.

jag försöker även släppa stress över att jag ska passa barnbarnen från torsdag till lördag morgon nästa vecka när N och D ska på minisemester. de, barnbarnen alltså, ska i och för sig vara på dagis och jag ska jobba, men jag ska hämta och lämna och bo hos dom och rådda med alla vardagsrutiner. sen kommer D:s föräldrar och tar över rodret på lördag morgon och jag kan åka hem och pusta ut efter att ha gjort mitt. det tar rätt mycket på krafterna när man inte är van.

igår blev jag tillfrågad om jag ville vara med och träna viltspår med jägarförbundet här i närheten, och TYVÄRR kom ju den frågan någon vecka för sent, för jag har redan anmält mig till rasklubbens träningar. det finns för- och nackdelar med båda ställena, den största nackdelen med rasklubben är väl att det är så långt att åka och att det tar så fruktansvärt mycket tid i anspråk. jägarförbundet är nästan på gångavstånd hemifrån och man kommer till färdiga spår, det är bara att sätta på spårlinan, gå spåret, dricka en kopp kaffe och så är man hemma igen innan man vet ordet av. å andra sidan är det roligare människor och mer utmaningar i rasklubben, så det måste man ju också väga in. idioten som är jag, som alltid gnäller över fullbokad kalender, satt en lång stund och försökte pussla ihop datum för att se om jag möjligtvis skulle kunna vara med på båda ställena men jag fick ge upp till slut, det krockade för mycket. kände mig nästan lite duktig efteråt när jag tackat nej och därmed inte bundit upp exakt varje ledig sekund mellan april och midsommar till viltspår utan bara cirka tio helger.

från det ena till det andra, jag ska köpa ny bil. tråkigt, ångestskapande men dessvärre nödvändigt, den jag har nu börjar rasa ihop för mycket och dessutom är den lite väl törstig med tanke på hur mycket jag kör. hade tänkt mig att lägga ungefär 100 000 och när jag kollade lite snabbt hos en lokal bilhandlare så kunde man för dom pengarna få en nästan ny kia som gått 5-6000 mil för ungefär samma slant som en opel eller volvo av tidigare årsodell som gått sådär 15-16000 mil. men då blir man ju lite misstänksam och tänker: kia, är inte det bara en billig leksaksbil, och varför är den så billig, det måste ju vara något skumt. å andra sidan verkar ju alla nya bilar vara behäftade med brister, men lite beroende på vem man frågar kan man ju få ungefär vilket svar man vill ha, så mycket klokare lär jag inte bli. jag orkar verkligen inte lägga en miljon timmar på research, jag vill bara ha en jävla bil som är driftsäker och hyfsat bränslesnål. och det känns ju i min värld lite bättre med en bil som är nyare och inte har gått så många mil än en som är äldre och har rullat ett tag. men igen: varför är det så billigt?
ÅH VAD SÅNT HÄR ÄR JOBBIGT.

nu ska jag väl jobba. fast jag har precis avslutat ett projekt där deadline var på fredag, så jag känner att jag kan unna mig att ta det lite lugnt en stund. städa skrivbordet och så. det var det sista stora vinterprojektet, så nu blir det förhoppningsvis lite lägre tempo fram tills högsäsongen drar igång. bäst att passa på att njuta för sen har man inte tid med sånt.

Tinto?

Jag har en Clio som jag är väldigt nöjd med. Dottern som har behov av att få plats med fler hundar har Megane. Hoppas du hittar nåt bra!

2014-02-26 15:36:33

AnnA

Röstar alltid för en nyare bil = mindre problem. Vilken man väljer är väl en smaksak. Jag bytte till en nästan ny VW Passat för några år sedan och är sjukt nöjd. Dyr i inköp, men ack så billig i drift. Drar 0,48l/milen för en stor kombi, miljöbil dessutom så ingen skatt.
En nästan ny Kia har väl många års garanti kvar= bekymmersfritt bilägande :)

2014-02-26 19:15:08

.jag

@AnnA: aaah...det var nog nåt sånt jag behövde höra :)

2014-02-27 06:26:15


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.