snörapport

.jag 2014-01-29 08:22 (inga kommentarer)
och det snöar och snöar och snöar, samt blåser. jag tog mig till jobbet med mycket möda och stort besvär och tänkte att man egentligen kanske borde ha stannat hemma en sån här dag. på vissa ställen är det nästan barmark, men på andra är snödrivorna så höga att det inte ens går att se var reflexpinnarna sitter någonstans. snödrev är ingen lek, det är väl en sak att hantera snö som bara faller och så att säga lägger sig på plats, men när blåsten gör att den i det närmaste anfaller underifrån är det fan inte kul. att köra genom skogen är rena drömmen jämfört med att sedan komma ut på öppna slätten.

så planen idag är väl: jobba och sedan rulla hemåt i sakta mak och börja skotta. det är väl enda nackdelen med att sluta tidigt; man är alltid den som kommer hem först och alltid den som måste börja skotta. eller måste och måste, jag KAN ju vänta tills mr S kommer hem men det är ju betydligt enklare att få undan snön när det INTE är uppkört en massa spår överallt och när det INTE står bilar på gårdsplanen. plus att jag inte gillar att ha tråkiga saker liksom hängande över mig, lika bra att ta tag i det med en gång.

nyss kom en av produktionsgubbarna som bor i samma by som jag in hit, han körde hemifrån en dryg timme efter mig och enligt honom låg det bilar i diket både till höger och vänster. det gör en ju inte muntrare precis, för man ska ju ta sig hem också. fast då är det i alla fall ljust och förhoppningsvis lite bättre sikt. jag fantiserar om plusgrader och torr asfalt för GUD vad jag är trött på detta nu. och då har det ändå bara varit snö ett par veckor, hur folk i norrland eller varför inte sibirien står ut övergår mitt förstånd. men de lider väl inte av samma snöhat som jag, får man väl förmoda.

men men, får väl se det som lite force majeure. hem och skotta och sen inte behöva göra ett dugg mer än elda i kaminen och dricka te och hångla, typ.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.