sista dagen

.jag 2014-01-12 16:18 (inga kommentarer)
så har den då kommit, definitivt sista dagen på den långa långa julledigheten. det känns okej. det hade varit toppen att bara...liksom fortsätta vara ledig, hur länge som helst egentligen, men så går det ju inte riktigt till.

någon mjukstart blir det inte tal om. på onsdag har jag en presentation som är rätt omfattande och den hade jag inte ens börjat på innan ledigheten. så det där med att börja lite slappt, kolla mail och rensa ut och arkivera förra året och makulera sånt som har varit arkiverat så länge som det ska vara och planera för kalibrering av utrustning och sånt som jag normalt brukar göra i början av året, det får väl vänta, jag måste sätta igång med det andra med raketfart.
som grädde på moset ska vi ha möte i rasklubben i morgon kväll. i grannstaden som ligger tre mil norr om staden jag jobbar i. staden jag jobbar i ligger i sin tur tre mil norr om byn där jag bor. så för att slippa köra först tre mil till jobbet, sedan tre mil hem och vända i princip och sedan sex mil norrut och slutligen sex mil hem igen så stannar jag nog kvar i stan och kör till mötet direkt från jobbet. vilket innebär att det kommer att bli en megalång dag imorgon, men å andra sidan slipper jag en massa onödig bilkörning fram och tillbaka och det kan det ju absolut vara värt.

på tisdag ska valpen och S-hunden vaccineras och jag hoppas innerligt att det inte kommer att ta halva natten. det är nämligen drop in för vaccinationer hos veterinären på tisdagskvällar och det är något av ett lotteri, ibland är det inte en kotte och ibland är det tio personer i kö före en. och vår veterinär har ett väntrum som är i storleksordning A4-ark och därför får man stå ute på gården och vänta och roligare kan man ju ha i januari. nu ska det ju dessutom komma både snö och minusgrader, vilket jag inte direkt ser fram mot. men men.

igår var jag på mitt nya träningsställe och körde ett step-pass. jag tränade det rätt mycket för kanske 6-7 år sen, men nu kände jag mig rätt ringrostig och det var knepigt att få till de olika stegkombinationerna, det där med koordination och höger och vänster är liksom inte MIN GREJ. fast det är skönt att känna att man kan strunta i om det inte blir helt rätt, det är ju bättre att få till ett halvtaskigt försök även om det inte blir exakt som det ska, än att stanna upp helt och stå och fånstirra lite vilset efter vägledning, som jag kanske skulle ha gjort om jag varit yngre och/eller mer osäker på mig själv. nu bara kör jag på och håller mig i rörelse, men efter ett tag tyckte jag i alla fall att det satt rätt bra och när timmen var slut kände jag att jag skulle kunna ha fortsatt lite till. tur att jag inte gjorde det för idag har jag GRYM träningsvärk i benen, men det är ju kul. att det tar, liksom. jag känner mig än så länge väldigt nöjd med detta nya träningsställe som är väldigt oglamouröst i en gammal skolgympasal, men det tar mig lite drygt tio minuter att köra dit (mot mer än det dubbla på förra stället), utbudet är såklart inte enormt för det är fortfarande på landet, men det finns pass måndag till torsdag och vissa helger och man behöver inte krångla att boka och hålla på innan utan det är bara att komma. jag tror att det kommer att passa mig ypperligt.

i övrigt idag har jag gått 14 km, bakat bröd och läst ut den sista av böckerna jag lånade på biblioteket innan jul. nu ska jag kanske laga lite mat, det lutar åt spaghetti och någon slags pastasås på rester. sedan tänker jag sikta in mig på eld i kaminen och kanske lite fördumnings-tv för att avrunda det hela.


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.