måndag då

.jag 2014-01-13 07:28 (inga kommentarer)
igår kväll kunde jag förstås inte somna. inte för att jag har vänt på dygnet eller så, om man inte räknar nyårsafton så har jag inte varit uppe till midnatt en enda gång under julledigheten. men såklart snurrade tankarna lite kring jobbet.

men jag somnade väl till slut och sov nog ändå rätt hyfsat i natt. men det var inte kul när klockan ringde. kallt hade det blivit också och dörrarna till bilen hade frusit och gick först inte att öppna och sedan inte att stänga. KUL. not. men jag kom till jobbet i alla fall och nu har jag betat igenom alla mail som ramlat in under mina 3 lediga veckor, det mesta var faktiskt bara att slänga. jobbet verkar stå kvar trots allt. en person har "valt att säga upp sig" på grund av den senaste omorganisationen, det låter väl bättre än att ha blivit av med sin tjänst och det är ju förstås tråkigt för personen ifråga, men det är ingen jag jobbar med eller ens träffar regelbundet så jag ska väl inte säga att jag är direkt påverkad varken yrkes- eller känslomässigt. själva fastigheten vi jobbar i ska tydligen säljas, men det är nog inget som händer i brådrasket och jobbet finns ju kvar ändå även om någon annan äger byggnaderna. annars verkar det mesta vara sig likt.

imorgon kör jag igång med 5:2 igen, jag gjorde ett medvetet uppehåll under ledigheten för att jag skulle kunna gå de där långpromenaderna varje dag som jag inte riktigt har tid med annars och då ville jag inte hålla på och krångla med kaloriräkning och grejer. för jag fattar inte riktigt om man ska lägga på de kalorier man förbränner på ett träningspass eller ej, men har löst det med att ta det lite lugnare under lågkaloridagarna. det kvittar ju om man går vanliga promenader med hundarna i makligt tempo, det räknar jag inte som motion eller träning. men under ledigheten har jag ju varit ute och gått i raskt tempo och i kuperad terräng flera timmar varje dag och det har "gått åt" mellan 800 och 1000 kcal per dag och då tyckte jag att det fanns utrymme för att ta lite ledigt från 5:2, plus att jag vill ju känna att jag orkade när jag nu för en gångs skull haft tid och då duger det inte med 500 kcal per dag. jag har inga problem med att vara hungrig SÅ, men jag vill inte bli så svag och darrig som jag blev en gång när jag tänkte att det nog var okej att bara köra på fast det var lågkaloridag, det är det inte värt. men nu är det vardag och jobb och tillbaks i selen igen. lite skönt ska det nog ändå bli, för jag gillar ju rutiner och ordning och reda.

nu: jobba som ett litet as, sedan fika och snacka ikapp med kollegor.


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.