anniversary

parrotlet 2013-11-22 23:49 (inga kommentarer)
Eh, inte riktigt men nästan.

Idag "firade" jag sju månader på mitt jobb. Och under hela denna tid tror jag inte det har gått en enda dag utan att jag suttit och vägt fördelar mot nackdelar, funderat på om det var rätt beslut att säga ja, och hur länge jag måste stanna för att kunna gå vidare utan att mitt CV blir alltför hattigt. Om jag nu vill gå vidare överhuvudtaget.

Fördelar:
* Är oförskämt överbetald.
* 100% betald sjukförsäkring och 18 semesterdagar (låter inte som ngt speciellt för svenskar, men...), som jag dessutom kan utnyttja utan att vara livrädd för att få sparken i min frånvaro.
* Har såklart formellt sett en chef, men i praktiken kan jag göra precis vad jag vill så länge jag visar upp resultat.
* 10 minuters promenad från där jag bor - slipper slösa pengar på tunnelbanekort, slipper morgonruschen på samma t-bana som är helt förjävlig oavsett vilken riktning man åker i.
* Jobbar 9-5, sharp, och behöver aldrig, aldrig jobba över. Definitivt en ny upplevelse...
*Mina kollegor är bäst. :)

Nackdelar:
* Jobbar i en cube farm utan fönster - en högljudd lekstuga där det är helt omöjligt att få något gjort, i alla fall om ens jobb är att skriva, tolka kontrakt och RFPs, och läsa ny forskning/rapporter.
* Fundraising-avdelningen där jag jobbar är jävligt undervärderad, inte med avseende på kompensation, men ur andra aspekter... irriterande.
* Har INGEN att be om råd/hjälp om det skulle behövas. I 99 fall av 100 är det skönt att få jobba ifred och fatta alla beslut själv... men jag saknar någon att diskutera med. Och (gulp) jag saknar min förra chef, inte så mycket av personliga skäl, men för att jag lärde mig så mycket när jag jobbade med honom, och kanske borde bitit i det sura äpplet och stannat där ett tag till... vem vet.

Pendlar lite mellan hopp och förtvivlan. Egentligen har jag mer att lägga till under "nackdelar"... men bara sådant som jag inte kan påverka själv och som är så tröttsamt att jag inte ens orkar tänka på det.

Dessutom åt jag just, mot bättre vetande, en skål nötter och torkad frukt - inte värsta katastrofen, men lite för många kalorier för att jag skall komma undan med det utan att behöva gå till gymmet i kväll. Vilken skitdag. Happy "Anniversary."

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-11-17
Antal texter
13
Övrigt
Valspråk