kul?

parrotlet 2013-11-17 23:22 (inga kommentarer)
Vissa som kommer hit vill bara se Times Square, Frihetsgudinnan och någon outlet långt utanför stan, köpa svenskt godis på IKEA och sedan åka hem. Helt okej, antar jag? Jag fattar att man har lite andra prioriteringar om man är turist och måste hinna med 1000 grejer på 4 dagar, medan man bor på hotell som kostar $300/natt, och dessutom har med sig världens längsta önskelista från vänner och bekanta som inte fattar att alla grejer som "bara finns i New York" går precis lika bra att köpa på nätet nuförtiden.

Fast när jag får frågan "men vad finns det egentligen för kul att göra här om man inte har massor med pengar?" från någon som faktiskt flyttat hit permanent, tycker jag nästan synd om dem för att de är så fantasilösa. Eller så har jag helt enkelt väldigt låga krav på vad som är "kul."

* rullskridskotricks i Greenpoint, Brooklyn, eller Central Park med resten av roller disco-gänget (som alla är/var såå mycket mer avancerade än jag!)

* hemliga restauranter som man bara kommer in på om man har ett password och är villig att gå nedför en svindlande spiraltrappa, genom ett stinkande industrial kitchen, genom ett privat dammigt bibliotek och sedan ut i en underbar, halvt underjordisk trädgård som inom några veckor kommer vara fylld av pretentiösa människor bara för att någon skrev om restauranten i Time Out NY eller Huffington Post, eller twittrade det hemliga lösenordet.

* date med en av Grateful Dead's roadies; en kväll jag skulle kunna skriva en hel roman om. :D

* 1000-tals bruncher med ett gäng tjejer som alla var/är som hämtade ur en kliché-artad TV-serie. Först stå i en ringlande kö i minst 45 minuter utanför restauranten (trots att man bokat bord), sedan ha 1 minut på sig att beställa och 20 att kasta i sig maten innan man blir utslängd... men man hinner oftast med lite konversation också, trots allt.

* att vara en av sjöjungfruarna i Coney Island Mermaid Parade - tyvärr inte samma år som Lou Reed var King Neptune, men i alla fall!

* utomhusbio på sommaren i Tompkins Square Park och Hudson River Park: Bonnie & Clyde, Big Lebowski, t.o.m. strunt som The Other Guys och The Switch är helt OK om man har med sig en flaska vin eller något annat "upplyftande."

* löjligt goda $1-dumplings från ett hål i väggen i östra Chinatown. Mindre kul att nästan bli rånad på vägen hem.

När jag kommit så långt insåg jag att allt jag just sagt var helt irrelevant och inte alls svar på frågan. Om man är ensam och olycklig är man ensam och olycklig, och det finns ingenting i världen en halv-främling kan säga som kommer muntra upp en eller ge lite hopp.

Fast jag försökte ju i alla fall.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-11-17
Antal texter
13
Övrigt
Valspråk