nolla

.jag 2013-11-20 07:28 (2 kommentarer)
jaha, nu har jag varit och gått spårprov med minsting. och det gick bokstavligt talat åt skogen. han började lite tveksamt, men så tyckte jag ändå att han fick tag i något och bestämde mig för att följa efter, och domaren följde också efter så då chansade jag på att det var rätt. och det var det, ett tag. sen vek han, utan att röra en min, av på något annat och följde det spåret ett tag och till slut ropade domaren tillbaks oss eftersom det var helt fel och tja, då var det ju kört. och på ett sätt kan det kännas lite skönt, liksom avdramatiserande. jag ställer ju så jävla höga krav på mig själv och mina prestationer. man ska vara så jävla duktig hela tiden och man ska lyckas med allt, jämt, och till slut blir det nästan inte roligt längre för det är så mycket prestationsångest inblandat.

inte för att jag menar att det är roligt att misslyckas, för det är det ju inte. men samtidigt kan det vara nyttigt att märka att det inte är hela världen när man gör det. och att man är långt ifrån ensam. massor av folk nollar sina prov och världen har ju fortfarande inte gått under för det. minsting kan spåra, men igår var det för svårt för honom, eller helt enkelt bara inte hans dag. spårförhållandena var visserligen inte de lättaste för det regnade rätt rejält i måndags kväll då spåret lades och spåret fick sedan ligga nästintill maxtid (24 timmar), och dessutom jagas det i området och det är brunsttider, så det var _mycket_ störningar. men minsting har gått äldre spår än så på träning, och vädret och jakten och brunsten är ju faktorer som man måste räkna med, så det är inget att säga om det. och det fanns inte sådär jättemycket som jag kunde ha gjort annorlunda. möjligen kunde jag ha harvat omkring i sökrutan lite längre för att befästa spårstarten, för den var ju lite tveksam, men om han nu får tag på det rätta spåret och jag kommer där och insisterar på att vi ska söka av hela rutan en gång till när han tycker att vi ska följa spåret, det blir inte heller bra. så med facit i hand: visst. fast jag vill hellre lita på hunden och det blir fel än att hunden gör rätt och man själv klantar till det genom att lägga sig i och försöka styra upp det så att hunden blir tveksam och förvirrad och så går det åt skogen för den sakens skull.

så: ÄH. visst hade det varit roligt med en etta i protokollet, men nu fick vi en nolla och då får det vara så. det är bara att ta nya tag till våren. min förhoppning (sorry @Moot) är att det ska bli en vinter med barmark så jag kan träna personspår istället.

och igår var jag och min kollega S och testade ett nytt träningsställe. jag ångrar inte att jag sa upp mitt medlemsskap på det gamla stället i grannbyn, det blev för stressigt och dyrt att flänga fram och tillbaka där flera gånger i veckan. och även om alla var hemskt trevliga där så var det lite för snobbigt för min smak. parkeringen utanför var fullsmockad med bmw-suv:ar, alla hade de dyraste märkeskläderna och stod och pratade om sina golf- och segelsemesterresor i omklädningsrummet. och det är väl inte riktigt jag, om man säger så.

men jag har saknat träningen! här i byn finns ju ingenting, bara friskis & svettis en kväll i veckan och det är ETT pass och det är alltid exakt likadant och nu har jag testat det några gånger och nä, det var väl inte riktigt min grej. men för ett tag sen ramlade jag över ett annat träningsställe, inget gym utan mer som en idrottsförening, men ändå med ett hyfsat utbud av pass. i en annan grannby, det tar en kvart att köra dit och det är överkomligt. och det kostar typ 500 spänn PER TERMIN, det är också i allra högsta grad överkomligt. enda nackdelen är väl att det är just "terminer", så det verkar inte vara någon verksamhet till exempel under sommar- eller jullov, men det får man väl hacka i sig. för jag vill ju egentligen inte känna att jag binder upp mig till fasta träningstider flera kvällar i veckan som jag känner att jag måste göra om jag löser ett gym-medlemskap som kostar sådär 369 kr i månaden, för att få valuta för pengarna, utan jag är mer ute efter att ha någon dag när man kör någonting som ett komplement till löpträningen. och jag FIXAR inte att träna hemma med någon dvd eller youtubeklipp, det är så jävla tråkigt. så jag tror att det här kan bli bra.

och idag har jag en mycket tillfredsställande träningsvärk. och värre lär det bli. HURRA.

sodanismo

oj, nu hade jag en hel uppsats i fingrarna om storstad och småstad och utbud och blablabla men kanske inte att ett kommentarsfält är bästa platsen för det. tråkigt med spårprovet, men bättre lycka nästa gång - då tar ni det absolut!

2013-11-20 08:15:53

.jag

@sodanismo: nu blev jag ju väldigt nyfiken på den där uppsatsen...:)

2013-11-21 05:52:45


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.