Remember remember

eeee 2013-11-04 07:27 (4 kommentarer)
Liksom de mustaschprydda herrarna som vill uppmärksamma prostata- och testikelcancer, tänker jag kalla min november för movember. Som i MOVE. Eller också inte för gush vad töntigt det lät. Men jag tänker göra movember. Eller egentligen handlar det inte så mycket om att jag måste röra på mig mer för jag tränar CF tre gånger i veckan och springer 1-2 gånger vilket känns alldeles lagom och härligt, men jag måste. sluta. äta. allt. jag. ser.

Nej, övervikt är absolut inte ett av mina problem. Jag har rätt kraftiga armar och lår men det är honest to blog mest muskler som liksom är lite inbäddade i fett så att de inte ser så tonade utan mer just kraftiga ut. Men de är starka och glada och jag får väl bara helt enkelt någon gång komma över det att jag tycker smala armar är snyggast i världen.

Men jag tänker att det heller inte är hälsosamt (yuk!) eller sunt (uäääh, dessa ord, de känns lika slitna som "fräscht" gör i samband med sallad) att vilja äta precis allt utan botten. Har jag meckat med mina mättnadskänslor eller vad är grejen? Förra helgen sattes jag framför en en brunch som jag bokstavligt talat inte slutade äta av förrän den plockades bort. Som om en rysk vinter väntade och jag var tvungen att göda mig ordentligt. Jag vill bara äta.

Kanske äter jag för lite för att träna så mycket? Men i så fall är det nog bättre att fylla på med något annat än bröd och kakor (vilket ärligt talat är vad jag har ätit mest av de senaste veckorna).

Jag har något av en plan för detta + mål som jag ska formulera och skriva ner HÄR där ni kan se och sedan döma mig när jag fuskar, ehehe.

Härligt, härligt. Move ya ass.

parva

Förra november körde jag en utmaning med ett eget-påkommet poängsystem. Jag satte ett poängmål totalt för månaden och så var det upp till mig att samla. Mest poäng gav att dricka minst 2 liter vatten per dag samt att stretcha vaderna. Låter som en tårtbit, men det är grejor som jag har lätt att välja bort. Hela den där poänggrejen gjorde förra årets november riktigt dräglig eftersom jag fokuserade på något annat än just skitnovember :)

Movember låter trevligt!

2013-11-04 11:02:44

Anni

Frossande hör till årstiden. Jag är säker på att min kropp bunkrar upp för att gå i ide. Det är bara synd att man inte KAN gå i ide och vakna i februari...

2013-11-04 18:37:55

Tinto

Håller med Annie, skulle betala vad som helst för att få gå i ide.
Vill också tala om att jag har fått otroligt mycket lättare att äta små portioner (och mer sällan) sen jag började med 5:2. Konstigt, för det borde väl varit tvärtom?

2013-11-04 22:17:01

eeee

Vilken rolig idé @parva! Den ska jag testa, kanske inte med vatten och vader men typ höft-stretch och d-vitamin.

@anni: mjo, lite hör det till fast samtidigt mår jag så-å mycket sämre psykiskt när jag frossar + fysiskt eftersom magen blir kass.

@tinto: 5:2 är ju en form av svält och man krymper väl i princip sin magsäck av att svälta vilket gör att det är lättare att äta mindre (det är väl lite så anorexia fungerar?). Känns risky att inte få i sig tillräckligt de dagar man äter om man vänjer sig vid att inte äta. Jag äter hellre rejäl mat varje dag och håller mig undan kakor + godis + vetemjöl bara :)

2013-11-05 15:06:03


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-07-19
Antal texter
119
Övrigt
Valspråk