never noticed that in the sky before

.jag 2013-09-27 07:58 (3 kommentarer)
i natt sov jag bra. det händer inte så ofta även om jag just nu är inne i en bra sovperiod så sover jag ändå ytligt och lätt, får liksom inte till den där djupsömnen utan vaknar med jämna mellanrum hela natten. i en bra sovperiod som nu så tar det inte så lång tid att somna om igen, så jag lider väl inte av det så. det är ju värre när är i en dålig sovperiod och somnar och vaknar efter kanske 45 minuter och sen tar det timmar att somna om igen. det är ju riktigt jobbigt.

men i natt vaknade jag hur som helst inte en enda gång förrän klockan ringde i morse, det var som om jag hade varit nedsövd sedan igår kväll. så otroligt skönt att stiga upp och för en gångs skull få känna sig UTVILAD.

igår var en lite jobbig dag. kanske mest för att det är så mycket som svävar i luften inför helgen. kanske för att jag hade en lågkaloridag i kombination med ganska mycket att göra. kanske var jag bara allmänt trött. först jobbade jag. sedan åkte jag och köpte en glödlampa till mr S' bil. det låter ju inte så jobbigt men det var det. hatar att åka ärenden åt andra och så får man frågor man inte kan svara på. årsmodell på bil, blinkers fram, blinkers bak, blinkers på sidan, vitt glas eller orange glas?, sånt håller väl inte jag reda på om jag inte måste, och det tyckte jag inte att jag var tvungen att ta reda på när jag i arla morgonstund fick frågan om jag kunde "svänga förbi mekonomen och köpa en blinkerslampa på vägen hem". trodde i min enfald att det bara fanns EN sorts blinkerslampa till varje bilmodell, men oj oj OJ så fel man kunde ha. och så framstår man som en IDIOT och blir bemött med "lilla gumman"-attityd på det. ogillar.

sedan åkte jag hem och städade, betalade en miljon räkningar, minst, och sorterade papper och ringde om en faktura som borde ha kommit men som inte hade det och en massa annat sånt där tråk. bar in en massa ved, askade ur kaminen och sorterade bort spik ur askan. tömte bilen som var full av spillvirke från jobbet och sorterade upp detta, tvättade och hängde tvätt med mera med mera, det gick liksom i ett hela eftermiddagen och sedan var det läggdags.

fick i alla fall besked om att det var okej att komma och lägga spår tidigare imorgon, så då dalade stressfaktorn ner till något mer hanterbart. nu tänker jag mig att jag åker så att jag är i spårskogen vid tolvtiden, så är jag hemma vid tre-halv fyra kanske. då hinner jag rita spårkartorna, duscha och byta om (man är inte så fräsch när man gått i skogen och slabbat med blod och klövar) och duka fram och så kan vi äta vid halv sex-sex, vilket känns mer som lagom tid med tanke på de som skulle med sista bussen vid tio. so far är allt under kontroll med andra ord, det känns bra och organisationsfascisten i mig är nöjd. i eftermiddag ska jag laga den sista maten och i kväll tänker jag mig att vi mest slappar famför brasan med några avsnitt av "breaking bad". eftersom jag känner mig så UTVILAD idag så kanske jag till och med kan hålla mig vaken en stund efter 21.00 också. det här känns riktigt bra.

sodanismo

blir nu så väldigt nyfiken på vad du lagade för mat :)

2013-09-27 08:16:27

.jag

@sodanismo: det här hamnade på buffébordet:
LASAGNEN (tack för receptet, den blev mycket riktigt jättegod)
pizzabullar med svamp, oliver, mangold och fetaost
fullkornspaj med potatis, purjolök och haricot verts
filodegsrullar med ost och soltorkade tomater
potatis/vinägrettsallad
bönsallad
vanlig sallad
ört- och fetaoströra + 2 andra guckor
(+ helstekt kyckling- och fläskfilé, men det gissar jag är av mindre intresse för dig :) dock lokalproducerat och dito slaktat)

2013-09-30 06:58:57

sodanismo

åh fy fasiken så gott allt låter... (även om du har rätt om köttet förstås :)

2013-09-30 07:32:07


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.