hemskt mycket hej

.jag 2013-09-23 08:17 (inga kommentarer)
jaha, så var det måndag igen och det känns väl rätt okej. i fredags hade jag tänkt gå lite tidigare från jobbet, men det ville sig inte. idag kan jag åtminstone skörda lite frukter av det och kan unna mig att starta veckan i ett lite lugnare tempo. under högsäsongen går det ju inte, då kan man snudd på jobba dygnet runt och ändå fylls högarna bara på. men nu börjar det lugna ner sig.

igår tävlade valpen och jag i viltspår och det gick riktigt bra. konkurransen var hög och vi hamnade väl någonstans i mitten av resultatlistan, men jag är supernöjd för valpen jobbar så himla bra och målmedvetet med sin uppgift, och det är så fascinerande att se hur han sorterar ut just DEN vittringen bland alla andra spännande lukter och liksom låser sig fast där.
fast det här med bedömningssporter alltså, det är ju som det är. domaren igår sa till mig efteråt att h*n tyckte att tempot var för högt, att om jag "ville ha ett tips" så skulle jag rasta hunden ordentligt innan så att han blev lite tröttare, för som det var nu så "missade han lite i vinklarna" på grund av "det höga tempot". ALLTSÅ. för det första så var vaplen verkligen inte orastad, jag hade gått en timme i skogen innan vi skulle träffas, och sedan gick jag en runda med honom medan vi väntade på vår tur. för det andra, kan man följa honom backe upp och backe ner med slak lina och utan att ens bli andfådd är väl tempot inte särskilt högt (för oinvigda: det handlar alltså inte om att det ska gå så fort som möjligt utan tanken är att simulera en situation där man följer ett skadat vilt, och då ska tempot vara "lagom" för att inte skrämma upp och stressa djuret i onödan). för det tredje så landade vi på samma tid som vi brukar, runt 25 minuter, och då har vi ALLTID fått "utmärkt tempo" på tidigare prov. och när jag fick protokollet så hade vi fått det nu också, så man kan ju fråga sig vad syftet med denna utläggning var om man ändå får högsta betyg i slutändan. tror faktiskt det berodde på att domaren själv var trött efter att ha gått flera spår innan (vi startade sist), men det är ju inte mitt fel. det är ju inget att haka upp sig på egentligen, men jag kan inte låta bli att störa mig på folk som liksom inte kan bara kan tycka att någonting är bra som det är utan ALLTID måste hitta något att hacka på av ren princip.

ja, hur som helst så är jag jättenöjd med valpen och känner mig dessutom extremt taggad inför kommande spår. vilket kan behövas med tanke på att det ligger ett antal heldagar i skogen med, med tanke på årstiden, nästan garanterat regn och rusk framför mig i kalendern. men just nu känns det inte alls särskilt betungande utan bara spännande och kul. jag återkommer eventuellt i november med hur jävla PISSTRIST det är att sitta och glo i en skog i åtta timmar i ösregn och snålblåst och vänta på någon jävla hund som har tappat spåret, men den dagen den sorgen.

jag kom hem vid halv fyratiden igår eftermiddag, så det blev ändå några timmar kvar av helgen att ta det lugnt på. jag blir liksom lugn i själen när jag får styra upp saker och ting i köket i lugn och ro, baka bröd, fixa matlådor för hela veckan och sånt. sen eldade vi i kaminen och låg i soffan och ömsom läste och ömsom slöglodde på tv resten av kvällen. en bra helg.

idag ska jag springa efter jobbet. förra gången kändes bra så jag hoppas att det ska kännas ännu bättre denna gången. imorgon ska vi ha lite personalaktivitet på och efter jobbet, så då får jag kanske till och med sovmorgon.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.