lugn och ro

.jag 2013-07-09 08:20 (2 kommentarer)
ibland läser man små förnumstiga reportage om att man ska "varva ner inför semestern", och då brukar jag och mina kollegor skratta ihåligt eftersom vi har toppen på vår högsäsong ungefär nu. hur skulle det se ut om man inte jobbade som en iller både dagar och kvällar och helger, om man sa till chefen att "nä, idag tar jag lite kompledigt, måste varva ner lite inför semestern vetdu". hahaha. fast nu har det blivit en sån topp att vi har fått råvarubrist och måste dra ner på produktionen, så plötsligt är det LUGNT. och inte ett skit går det att göra åt det här heller, leveransen av den råvara som är helt slut kommer inte förrän i slutet av veckan och vi kommer inte att kunna börja producera fullt förrän nästa vecka, och då börjar min semester.
så nu går jag här och varvar ner och känner efter hur det känns. igår lämnade jag assistenten åt sitt öde och gick över och hjälpte till på ekonomiavdelningen, för de hade fullt upp, hörde jag på fikarasten. inte för att jag kan något om företagsekonomi, men jag kan ju åtminstone para ihop fraktsedlar med fakturor, öppna post och stämpla papper så att de som kan något om ekonomi får tid över till annat. det var riktigt kul, lite som att vara prao-elev.

idag har jag hittills inte gjort många knop. funderat över höstens hundkurser och bestämt mig för agility för minsting. med valpen är jag sugen på att testa bruks och då funderar jag på om jag ska gå en kurs eller träna privat. jag tränar ju redan lydnad för en skitduktig tjej som tävlar i bruks på elitnivå och hon kan säkert hjälpa mig med både det ena och det andra, problemet är bara att hon är så SABLA upptagen. å andra sidan, går man en kurs på brukshundklubben får man nog räkna med att lägga två dagar per vecka i ett antal veckor, och det är väl inte det att jag inte har tid, men då blir det inte så mycket tid över till annat. men men, det löser sig väl.

igår var jag nere i trädgårdslandet och plockade smultron med barnbarnen och allt skulle kunna ha varit hur idylliskt som helst om inte den ondskefulla grannkärringen gick på andra sidan staketet och sprutade etter över vår trädgård och hur mycket skit det finns på vår sida staketet. tack och lov har jordärtskockorna (världens bästa insynsskydd, synd bara att de vissnar ner under vintern och tar lite tid på sig att komma igång igen) som jag planerat utmed tomtgränsen vuxit sig så höga att jag slapp se henne, men ändå, vad är det för fel på folk och kan hon inte bara HÅLLA KÄFTEN? hon tar ju liksom ingen diskussion (eftersom det inte finns något att diskutera, hon påstår att det är "något som luktar skit" från vår sida av staketet, men varken vi eller någon annan har känt någon lukt överhuvudtaget så problemet verkar bara finnas i hennes huvud och är därför svårt för oss att åtgärda. och att vår trädgård inte är lika pedantiskt skött som deras är ju ingenting som hon kan göra nåt åt) utan går bara och ventilerar sitt missnöje rakt ut i luften, så jävla tråkigt.

sodanismo

jag blir lite avis. vi har också problem med, ja, inte råvara då, men med funktion. för mig innebär det bara merjobb :(

2013-07-09 10:48:03

AnnA

Skrattar ihåligt här med...

2013-07-09 20:12:09


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.