Semester

Jazzie 2013-07-04 23:26 (inga kommentarer)
Här råder semester. Byggsemester.
Jag pysslar runt medan Sambon bygger på vårt uterum. Inte mig emot. Att bygga uterum med två små barn är en baggis jämfört med vad gräsmattan var förra året då jag satt och ammade. Jag blir en sån bitter bitch när jag ammar. Idag har vi lagt på taket på vårt uterum. Så nu sitter jag och Sambon här under med vår superfina fotogenlampa som vi fick av svärföräldrarna. Den är verkligen helt ljuvlig.

Gordan har fått Hoppatofflor (läs: Foppatofflor) Något jag lovade mig själv att aldrig köpa. Dels för att de sitter dåligt på ungens fötter. Liksom skitdojorna sitter dåligt på alla barns fötter. Så de trillar och slår sig lätt. Dels för att barn svettas mycket om fötterna och i dessa plastskor blir det lätt små sjöar. Och som om det inte vore nog så är tofflornas mjuka sula inte så lyckat på våra vassa stenar.
Men försök och säg det till Grodan. I förrgår kom han hem med kompisens extra par foppatopplor. Och de har nu bott hemma hos oss och används flitigt av Grodan. Så det var ju bara att pinna iväg till affären och skaffa honom ett par. Han är så lycklig... i sina fina "Hoppatofflor"

Allt i Grodans liv handlar ju så klart inte om Hoppatofflor. Ganska lite av hans liv handlar om dem faktiskt. Men desto mer är saker och ting Banta-något. Vad han egentligen vill säga är Bauta-något. Typ, Bautahungrig. Bautasnabb. OSv. Men istället är han Bantahungrig. Det är så roligt och sött att jag håller med honom. Sambon däremot rättar honom och förklarar att det heter Bauta. Idag hörde jag honom säga Bauta för första gången. Så imorgon eller så är väl Banta-tiden över. Jag kommer sakna den. Även om den bara varade i 2 veckor.

Tusse fick skäll idag. Sån redig utskällning av mig när hon vred om tvättmaskinen mitt i tvättprogrammet så det bara var att börja om vår 2.16h tvättprogram. Hon la sig ner på golvet och grinade och väntade sig att bli klemad med. Men icke. Idag var det mamma som var ARG. Hon grinade där på golvet tills hon somnade. Jahapp. Vem vann den kampen kan man ju fråga sig?

Nu får det räcka för idag.
Hej så länge.

Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte