en oväntad semester

.jag 2013-07-03 14:50 (4 kommentarer)
i morse steg jag upp 04.30 precis som vanligt. satte mig i bilen 05.00 precis som vanligt. sedan var ingenting som vanligt längre, för bilen startade inte. en vanlig dag hade jag kanske svurit och suckat och sedan tagit bussen. bussen är ett dåligt alternativ eftersom första bussen på morgonen går ungefär samtidigt som jag normalt börjar jobba. sedan går den bara till stan, och jag jobbar lite utanför stan, och stadsbussarna är inte synkade med landsortsbussarna så där försvinner ytterligare tid. vi har inte någon officiell flex, men det brukar aldrig vara några problem med att förskjuta arbetstiden vid behov, så det är inte det att jag är piskad att vara på jobbet en viss tid. men när jag åker buss så kommer jag hem två timmar senare än jag skulle gjort i vanliga fall, och det är jag faktisk inte så intresserad av i vanliga fall. idag skulle jag dessutom bara jobba till lunch, sedan skulle jag med S-hunden till veterinären. och mr S skulle iväg och hämta ved efter jobbet och innan han hann komma hem så skulle jag iväg till brukshundklubben. alltså en dag när man MÅSTE ha två bilar om man bor på landet.

hur som helst, vi fick bogsera iväg min bil och ställa den utanför verkstan. sedan fick jag skjutsa mr S till hans jobb och sedan köra tillbaks till verkstan igen och vänta på att den skulle öppna. jag trodde det var 7, men det var inte förrän halv åtta. ungefär då bestämde jag mig för att ta semester idag, det kändes ju inte speciellt meningsfullt att köra som en blådåre till jobbet och komma sent och vara as-stressad och sen ändå bara kunna jobba några timmar innan jag skulle bli tvungen att åka igen. för tiden hos veterinären ville jag inte sumpa, för han ska snart ha semester.

så jag ringde till assistenten och styrde upp dagen och lovade att finnas tillgänglig på telefon precis hela tiden om det skulle vara något. ringde sedan till jobb-S och styrde upp andra grejer och sedan kom äntligen bilmekanikern så jag kunde få beklaga mig över min svekfulla plåthäst. han ska OCKSÅ snart ha semester och har massor att göra, men hygglig som han är så lovade han att ta en titt.

jag åkte hem och försökte varva ner, det gick väl sådär för jag blir helstressad av såna här grejer. jag lade mig i sängen med småhundarna och läste, försökte somna om, lyckades nästan men då ringde verkstan och sa att de hade hittat felet, det var styrboxen som var trasig. jag visste inte ens att det fanns något som hette så, men jag antar att det är helt normalt att såna saker förr eller senare lägger av i en bil som är tillverkad 1990. en ny styrbox kostar tydligen mer än vad hela bilen är värd, så han skulle försöka få tag på en begagnad.

jag gav upp hoppet om att somna om, så jag steg upp men kom aldrig riktigt igång. hade det varit en vanlig semesterdag hade jag haft planer för den. men nu blev det varken hackat eller malet. jag hade inte ro att ta det lugnt, för jag skulle ju ändå snart iväg igen. och det var liksom inte lönt att sätta igång med något heller. men jag röjde upp lite i carporten, sorterade ut saker vi ska köra med till tippen imorgon när den har öppet, och åkte iväg till återvinningen med lite grejer, så lite blev ju gjort åtminstone. sedan iväg till veterinären som konstaterade att S-hunden har rejäla smärtor i ena höften, och det kunde även finnas samband mellan detta och inkontinensen, så han skulle äta smärtstillande i en månad och sedan utvärderas. åkte hem, svängde inom apoteket och konstaterade att de har semesterstängt. LANDET. jag gillar det, men ibland är det lite bökigt.

nu ska jag snart sätta mig i bilen igen och köra iväg och hämta mr S på jobbet. någon ved blir det inte idag, för OM min bil blir klar måste vi åka och hämta den i grannbyn, och blir den inte klar måste jag ha mr S' bil för att kunna ta mig till brukshundklubben ikväll. ikväll ska jag nämligen tävla med valpen, första gången i klass 2, och jag är skapligt nervös. jag ska försöka att bara SE DET SOM EN KUL GREJ och tänka att DET FÅR GÅ SOM DET GÅR. jag behöver absolut inte vara bland de bästa, får jag bara över 160 poäng så är jag nöjd. men en och annan hypotumme hade inte suttit fel just ikväll. tack på förhand.

Tinto

Håller tummar! Lycka till!

2013-07-03 16:02:01

Tinto

Håller tummar! Lycka till!

2013-07-03 16:02:02

Bonita2

självklart!

2013-07-03 18:04:35

AnnA

Tummar, hårt!

2013-07-03 20:25:33


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.