snart midsommar

.jag 2013-06-20 13:05 (3 kommentarer)
och åh, vad jag längtar efter LEDIGT, om så bara en extra dag. för till semestern är det ju fortfarande flera veckor av galen jobbhysteri och övertid, övertid och ännu mera övertid. igår missade jag min hundkurs för att jag inte kom från jobbet i tid och var tvungen att hämta bilen på verkstad på vägen hem. eller jag hade kanske hunnit om jag hade a. sprungit 3 km ner till stan för att hinna med en tidigare buss, b. sprungit 1 km från busshållplatsen till bilverkstan och sedan c. kört som en biltjuv först hem för att hämta hund, byta om och kasta i mig någon slags mat och sedan för att köra de cirka 4 milen på mestadels smala skogsvägar för att komma till hundkursen. då hade jag kanske hunnit om inget oförutsett hade inträffat. men jag kände att näe, jag PALLAR inte. jämt, jämt kommer jag inrusande i sista sekunden och med andan i halsen nuförtiden, jag vill inte ha det så.

är också lite stressad över morgondagens fest. jag känner typ ingen utom mr S och värdparet, och de senare känner jag bara väldigt flyktigt, vi är inte ens på facebook-vännivå. och så jävla roligt tycker jag faktiskt inte att det är att lära känna nya människor. eller jo, ibland förstås, om man klickar. men oftast så gör jag ju inte det och då blir det bara stelt och strävt och jobbigt. dessutom är det så oklart med maten. det ska vara "knytkalas" och i min värld betyder det antingen att man tar med sig det man själv tänker äta, och så äter man det, eller så får man tilldelat sig en uppgift att "du tar med potatissallad för 25 personer" och så tar alla med sig varsin grej som ska räcka till 25 personer och så dukar man upp en stor gemensam buffé. men enligt mr S så ska man ta med sig "det man själv vill äta" och så ska det läggas på ett stort bord och sen är det liksom allmän egendom. JAHA? ja, så kanske det går till på knytkalas, jag går ju så sällan på fest så vad fan vet jag? men jag kan ju inte se vad det skulle vara för vits med det här upplägget. om jag tar med mig rökt lax för 2 personer och lägger det på det allmänna bordet och så kommer 10 personer och vill ha rökt lax, hur gör man då? och om JAG vill äta den rökta laxen som jag har tagit med mig för att det är "det jag själv vill äta" och så får jag istället hålla tillgodo med någon annans eldorado-matjessill. det verkar ju både dumt och rörigt. nu är det ju absolut inte så att min tillvaro står och faller med ifall någon annan äter upp "min" rökta lax, jag vill mer ha ordning och reda. men det får man väl ha på sina egna fester då.

i övrigt är det jättemycket och jätterörigt på jobbet. orkar inte ens gå in på hur jobbigt det är att ha en assistent som inte vågar maila om jag inte först har läst mailet och "godkänt" det, alternativt dikterat vad som ska stå. som nu efter, vad kan det vara, 7-8 veckor, FORTFARANDE inte lärt sig vad de vanligaste råvarorna heter, utan det låter så här var och varannan dag:

assistent: du, dom här säckarna som kom igår...
jag: vilka då menar du?
(FÖR KÄNNEDOM: vi hanterar hundratals ton med olika råvaror varje dag under högsäsong, vilket det är nu, så att prata lite diffust om "dom här säckarna" är ungefär som att försöka peka ut några specifika sandkorn i sahara).
a: ja, dom här vita...
(FÖR KÄNNEDOM: 90 % av ovan nämnda säckar är vita).
jag: jag vet nog inte vilka du menar.
a: det var en blå lapp med...
FÖR KÄNNEDOM: hanterar massvis med fraktdokument varje dag, att jag skulle kunna minnas en specifik "blå lapp" känns...dödfött.)
jag: är det papper som ligger inne hos mig?
a: nej, jag har dom inne på mitt skrivbord.
(men visst är det ändå lite imponerande att hon tror att jag ska kunna luska ut vad det är hon pratar om med härledning av fraktdokument jag inte ens har sett).

ja, så håller det på ett tag och det slutar med att jag får gissa. är det ditten, eller kanske datten? var det stora eller små säckar? ungefär hur dags på dagen kom dom? och allt det här tar sån TID, som jag inte har, och jag orkar inte. får anstränga mig som fan för att vara tålmodig och pedagogiskt och förklara och berätta och försöka att alltid ligga steget före och informera om saker som kan tänkas verka oklara, för det är väl inte assistentens fel att det är högsäsong och mycket att göra. fast ändå. fast jag har lite svårt för den här...trögtänktheten. och ja, jag har sagt tiotusen gånger i runda slängar att hon ska SKRIVA UPP saker så att hon kan komma ihåg detta till en annan gång. och det finns skriftliga rutiner och instruktioner för i princip allt. men det är som att hon inte kommer på tanken att kolla i sina papper utan istället hamnar hon i något slags uppgivet jag-kan-ingenting-läge. och det är jobbigt. likaså den här påtagliga bristen på energi. gnälligheten. att allt är så jobbigt.

men men. det är som det är. nu ska jag snart stänga ner och gå på massage. sen handla bland tiotusen andra inför-helgen-handlare och sen åka hem och städa. och sen: inte ett piss mer.

jamen glad midsommar på er då.

Jazzie

Det är skitjobbigt när man har någon som är ny som inte har lärt sig. Speciellt när man har känslan att personen kanske aldrig kommer att lära sig. Hoppas att det bara är att hon inte vågar för att du finns till hands. Så att det tillslut blir en avlastning.
Glad midsommar

2013-06-20 15:13:51

crackgirl

Ja, efter så lång tid verkar det ju rätt så tröstlöst om hon fortfarande inte lärt sig... men hur var hon när ni intervjuade henne?

2013-06-21 05:47:27

.jag

@crackgirl: hon var jättenervös och magkänslan kändes ganska tveksam. men hon hade ändå jobbat med liknande typ av arbete i massor av år och kunde börja med kort varsel och vi hade inte tid att starta någon jätterekryteringsprocess, så vi tyckte att vi kunde väl åtminstone försöka, och efter Z så borde ju VAD SOM HELST bli bättre. och det är det ju förstås, jämförelsevis.

2013-06-21 15:32:27


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.