I see a star

.jag 2013-06-18 07:27 (inga kommentarer)
sitter på jobbet, är trött och stressad, det känns som att hela den här våren har varit ett konstant stressmoment. men nu är det snart midsommar och en extra ledig dag och det tackar man för.
vi är bjudna på fest hos mr S' ex, det känns väl sådär, fast det är nog mest festen i sig jag drar mig för. det är ju inte mina kompisar och jag har inget behov av att träffa dom utan tycker mest att det ska bli jobbigt att tvingas vara social och trevlig. plus att jag är måttligt road av såna här "familjefester". med risk för att bli hängd, men jag ser inte det roliga i det här med att dra med sig hela familjen. jag tycker att antingen kan man väl ha en fest med barn och på barnens villkor där de får stå lite mer i centrum, men att ha en fest med barn på vuxnas villkor brukar bara, enligt mina erfarenheter, resultera i barn som har tråkigt och börjar tjata och gnälla på sina föräldrar alternativt bråka med andra barn, och så blir föräldrarna irriterade på barnen för att de, föräldrarna, inte får umgås med andra vuxna och göra vad de vill, alternativt att de vuxna avbryter ALL ANNAN AKTIVITET för att rikta all uppmärksamhet åt lille pelle så fort han öppnar munnen, vilket är ganska irriterande om man är den som försöker föra ett samtal med lille pelles förälder och blir avbruten var och varannan minut. eller par som väser åt varandra att "nu har jag haft honom jättelänge, nu är det faktiskt din tur" och så ska lille pelles pappa "göra en insats" fastän lille pelle hellre vill vara hos mamma (eller tvärtom) och så blir det ännu mer gnäll och missnöje.

nu säger jag inte att alla familjefester är på det här viset, det finns säkert dom som får till det jättebra, men dom festerna har i alla fall jag aldrig blivit bjuden på.

så tja, jag ser inte direkt fram mot detta. dessutom är värdparet väldigt vi-planerar-ingenting-utan-tar-det-som-det-kommer-charmiga, vilket brukar innebära att om de har sagt att man ska äta klockan tre så får man i bästa fall sätta sig till bords klockan fem, med allas blodsocker på kreftigt minus.

och så är det ju det där med att bo på landet, det går inga bussar. och jag VÄGRAR sova över. och jag behöver inte dricka, jag skulle kunna köra hem, men däremot är jag ju inte heller sugen på att vara på en fest till långt fram på småtimmarna ens om alla andra vore spik nyktra, medan mr S tycker att ju senare desto roligare. egentligen vill jag ju inte gå på fest överhuvudtaget, men mr S vill gärna att vi ska gå tillsammans och att jag får träffa och lära känna hans vänner, för de bor så utspridda och det är så sällan hela gänget är samlade. så jag får väl offra mig, men jag tänker åka hem efter några timmar och mr S stannar kvar till nästa dag, vilket känns som en bra kompromiss. så kan jag få tillbringa midsommarafton med att vara helt asocial och ligga i soffan och läsa pocketdeckare som jag brukade göra förr i tiden. det ser jag fram emot.

i övrigt knogar livet på. assistenten är ingen rolig historia. "du MÅSTE kolla så att jag har gjort rätt nu" säger hon med gnällig röst tjugo gånger om dagen om det så bara gäller den enklaste rutingrej, och så kollar jag och bekräftar att ja, det är helt rätt. för tjugonde gången. och skulle jag upptäcka något fel eller komma med ett "om du gör så här istälet så blir det lättare/går snabbare" så säger ställer hon sig defensivt med armarna i kors och säger "det där har du aldrig berättat för mig". TRIST. plus att hon är långsam. inte bara långsam för att hon inte kan, för det får man ju ha förståelse för såklart, men hon är långsam i allt hon gör. ska hon skriva ett mail tar det en kvart även om det bara innehåller en enda mening. och så måste hon byta glasögon stup i kvarten för att kunna läsa liten text, och var la hon nu dom andra glasögonen och så måste hon rota i handväskan i en evighet. och så kan hon knappt någon engelska heller, vilket inte är så lyckat när typ 80 % av våra leverantörer inte är svenska. så har hon skrivit ett mail så måste jag först läsa det och berätta "om det går att skicka", och då har jag ändå gjort mallar på de vanligaste ärendena på engelska, bara att kopiera och klistra in. fast då tar det en halv dag.

jaja. det ska bli skönt med semester. fast dit är det FYRA VECKOR. det känns som en evighet. men jag ska fokusera på den lediga fredagen, hoppas att festen avlöper smidigt och att jag kommer hem tidigt så att jag får vila. I need that.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.