people are people

.jag 2013-06-10 19:09 (3 kommentarer)
ute är det någon slags tryckande värme och jag sitter inne och har ganska ont i huvudet och är utöver det ganska trött i huvudet eftersom min arbetsdag typ var som ett niotimmars matteprov, problem efter problem som hopar sig och måste lösas NU och OMEDELBART och det är så jävla bråttom hela tiden och inget får bli liggande, allt är prio ett. och det är fem veckor kvar till semestern. FEM veckor. jag dör.

och min assistent då. rent jobbmässigt går det väl ganska bra. men hon har så JÄVLA tråkig attityd. allt är så jobbigt och besvärligt och det är pust och det är stön hela tiden. och så fort jag ska visa henne något så suckar hon och säger att det klarar hon aldrig och gud vad det verkar rörigt och det kommer hon aldrig någonsin att lära sig. och då finns det ändå skriftliga rutiner och instruktioner och lathundar för precis ALLTING, det är FAN I MIG bara att läsa innantill. men helst ska jag stå bredvid och komma med uppmuntrande tillrop för varje moment, även om hon gör dom för tjugonde gången och kan dom (och även om hon skulle få hjärnsläpp så är det som sagt bara att titta i instruktionen/rutinen/lathunden).

i fredags jobbade hon och jag var ledig, och idag frågade jag om hon tyckte att det hade gått bra. nä, det hade det verkligen inte gjort, suckade hon och lät som om jorden hade gått under, för det var ett provresultat som var underkänt. ja, men det behöver man ju liksom inte ta som att det har gått dåligt på jobbet, det är ju ungefär lika meningsfullt som att ta ett regnväder som personlig kritik. så jag formulerade om frågan som ifall hon tyckte att det hade känts som att hon hade koll på vad som skulle göras eller om det var något som hon kände sig osäker på, för i så fall får vi ju gå igenom det mer. nä, men det var ju det där med tiden, hon hann ju inte med allting som skulle göras, och så tittade hon anklagade på mig som om det var MITT fel att det är högsäsong och massor att göra. och så är hon inte speciellt bra på att ta kritik. eller rättare sagt, hon tar ALLT som outtalad kritik, here we go again. häromdagen ville M ha hjälp med en sak och jag hojtade skämtsamt "jag kommer strax, jag ska bara göra färdigt den här blandningen, men det går ju snabbt eftersom det är jag som gör det", och så fick jag blixtsnabbt slänga in ett "till skillnad från dig, M, som tar en halv dag på dig", men ändå lyckades ju assistenten snappa upp detta och misstolka och slänga ur sig ett snörpigt "jaha, tack ska du ha".

ungefär så kul har jag det om dagarna. och jag FATTAR inte. när man är ny på ett jobb så vill man väl ändå visa sig lite positiv? eller vadå, jag har jobbat på mitt jobb sedan 2001 och jag säger alltid "jajamensan, det fixar jag" så fort någon ber mig om något. sen kanske det inte är möjligt att fixa det bums och omedelbart, men man kan väl ändå försöka LÅTA lite positiv när man blir ombedd att sköta sitt jävla jobb? eller?

och i helgen träffade jag en kärring som, visade det sig, har fött upp en hund som går på samma spårkurs som jag går med minsting. "ja, XX klarade ju anlagsprovet nu i lördags", berättade hon belåtet för mig och skröt sedan en lång stund över hur fantastiskt bra XX var och jag bara "oj...gjorde han?", för det hade inte varit något prov. jag var ju där, och det ska gudarna veta att det aldrig någonsin hemlighålls om någon gått prov och klarat det. och den personen som gick med XX i spåret är inte ens domare, så antingen ljuger XX' ägare eller så ljuger uppfödaren, men VARFÖR? det är ju uppgifter som registreras och som vem som helst kan kolla upp. blir det liksom inte ÄNNU mer pinsamt när sanningen uppdagas?

folk alltså. jag blir trött. nu ska jag äta huvudvärkstablett och dumsurfa.

crackgirl

Jag fattar inte heller det där med folk som är nya på jobbet och bara gnäller och gnäller? För att inte tala om hur irriterande det är med folk som jobbar under en och inte klara av någonting på egen hand, alternativt beter sig allmänt obstinat... nu känner jag att jag nog måste skriva en egen text om det här i stället för att hi-jacka ditt kommentarfält. Haha.

2013-06-11 05:41:57

A

Vilken otur du har med dina assistenter.
Först Z och nu den här som verkar likadan.
Märkligt.

2013-06-11 08:30:55

.jag

A: jag har knappt skrivit någonting om min nya assistent, så att du drar slutsatsen att hon "verkar likadan" som Z efter en enda text känns ju ganska förhastat. men eftersom du skriver som du gör så antar jag att du vill ha sagt att felet ligger hos mig. go ahead.

2013-06-11 11:16:57


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.