punktvis

.jag 2013-06-09 19:00 (inga kommentarer)
långhelgen är slut och som vanligt har det gått alldeles för fort. men som hastigast:

* mitt lönesamtal (som inte hör till långhelgen, men jag har glömt att skriva om det) gick väl ungefär som förväntat. det går ju dåligt för koncernen, så ingen förväntar sig mer än vad avtalet ger och det finns inte heller utrymme för mer än vad avtalet ger, och i våra utländska dotter- och systerbolag förhandlar man istället om lönesänkningar, så man får väl vara glad om man får det avtalet ger. vilket är 1,6 %. fast jag blev erbjuden 3 %, med motiveringen att jag "alltid kämpar på". och det gör jag ju, så jag blir glad att min chef faktiskt ser och värdesätter det.

* var på utställning i torsdags och det gick bra, båda hundarna fick fina omdömen och minsting blev BIR. inte i någon mördande konkurrens förstås och det var bara en inofficiell utställning, men det behöver man ju inte precis hänga upp sig på.

* i fredags var jag bara hemma och slappade. vi grillade och kollade på "the hobbit".

* igår var det viltspår från arla till särla. minsting fick sitt första fullängdsspår och det gick bra ända till slutet, där han helt enkelt tågade förbi klöven och fortsatte efter spårläggarens vittring. inte helt lyckat alltså, och det gjorde mig nervös som bara den.

* idag var det nämligen PROV. och det har varit en sån SOPPA kring detta prov att jag knappt vet hur det ska berättas. minstings uppfödare, som vi tränar för via rasklubben, vill inte döma sina egna valpar, och det kan man ju förstå. då får man själv kontakta någon annan domare och åka till den och gå prov där. och det är ju ingenting med det, det är ju så alla andra, som inte råkar ha förmånen att ha spårdomare i bekantskapskretsen, får göra. och anlagsprovet ska klaras av så fort det bara går, för annars kan hundarna tycka att det är för lätt och börja slarva, och klarar man inte anlagsprovet kommer man aldrig någonsin vidare. MEN sen är det inte bra att gå prov mitt i högsommaren heller, för det blir så onödigt svårt när det är varmt. så egentligen hade jag bara juni månad på mig, och idag råkade jag ha ett prov inbokat på valpens andra kurs, som vi går genom jägarförbundet. och nu i veckan kom minstings uppfödare och sa att de hade fixat en annan domare som skulle komma och döma på rasklubben som idag då. men jag tackade nej, för jag hade ju redan bestämt med jägarna och de har ju ändå lagt en del jobb med planering och grejer, så det kändes dumt att backa ur. nu "behöver" valpen inte gå fler prov eftersom han blev champion förra helgen, så jag ringde och frågade om jag kunde få byta till ett anlagsspår med en annan hund istället. och det gick bra, och det var snällt för det är ju inte minsting jag har gått kurs med och det har inte varit en anlagskurs heller. så då var det ju löst, MEN TÄNK OM HAN INTE BLEV GODKÄND. fy vad nervös jag var och jag gjorde upp hundra reservplaner och inte blev det bättre av att det kom domedags-sms om hur varmt det var och hur extremt svårt det var i just den terrängen där proven skulle läggas. och minsting har faktiskt aldrig spårat i torr barrskog där mossan blir som fnöske så fort det inte regnar, så det hade jag ingen aning om hur det skulle gå. och så hörde jag om en jag känner som är jätteduktig som gick prov där igår, vars hund i princip hade säckat ihop av ren utmattning och inte klarat provet bara för att det var så varmt. så det var ju på darriga ben jag gav mig av. men det gick jättebra och minsting blev godkänd och jag kunde andas ut och stryka alla reservplaner. PUH.

* och nu är helgen slut. eller kvar återstår att laga middag, duscha och kanske titta på tv eller nåt. ja, men jag känner mig ändå rätt så utvilad. so far so good.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.