the ghost still haunts the waves

.jag 2013-05-16 21:30 (inga kommentarer)
om det inte hade varit för att mitt knä fortfarande gör obehagligt ont och att jag utöver det har fått någon slags låsning i ländryggen som jag får ibland, så varför inte nu liksom, så hade väl livet varit ganska drägligt eftersom:

1. det går ganska bra på jobbet just nu. min assistent är som sagt inte världens roligaste människa, men kan numera med lite stöttning och handledning sköta en hel del av de där tidskrävande rutinjobben som jag tycker det är lite slöseri med min spetskompetens att jag lägger så mycket tid på som jag måste göra när jag är ensam. idag har jag till exempel kunnat ägna nästan hela dagen åt att upprätta krisåtgärder på grund av att vi har fått in en råvara som inte ger önskade egenskaper i det färdiga materialet, och så har det ändå inte stockat sig på alla andra ställen som det skulle ha gjort annars. LYX. faktiskt.

2. mina föräldrar kommer inte. fast egentligen är jag rätt förbannad på dom för det. eller på min mamma, för det är hon som bestämmer, även om jag är enormt lättad över att slippa ha dom här. men N skickade ett sms och bjöd in på grillkväll och födelsedagsfirande en fredag om några veckor. min mamma ringde då till mig (varför inte?) för att kolla hur vi hade det, och jag sa att vi var lediga den kvällen men dagen därpå var det viltspår. "hur dags då?" undrade min mamma, och jag sa att jag inte visste exakt, men det är alltid tidigt. "ja, i så fall kommer vi inte, vi kör inte 50 mil på en dag för det". så mycket för att få träffa barnbarn och barnbarnsbarn alltså. okej, det är klart att det är skitdrygt med tre timmars körning dit och tre timmars körning hem igen på kvällen. men EN ENDA GÅNG kunde man väl kanske offrat sig när man nu blivit bjuden på sitt äldsta barnbarns födelsedagsfirande, och när man säger sig vill träffa och umgås med både henne, hennes man, hennes bror samt med barnbarnsbarnen och dessutom har både all tid i världen? ja i alla fall, jag gråter ju inte precis för att de inte kommer, men jag tycker det är taskigt mot N. och ganska oförskämt i största allmänhet eftersom de alltid kräver av oss att vi ska åka dit när det är kalas eller julfirande, och det är samma 50 mil för oss också.

3. jag har fått lite bättre struktur på valpens träning. innan tyckte jag att vi satt fast i sändande med ställande så att det lyckades ungefär varannan gång och varannan gång tittade han på mig som han aldrig hört kommandot förut och jag tänkte att mängdträning nog var lösningen. men så fick jag tips att korta avståndet rejält och vara extremt snabb med belöningarna så att hela grejen liksom boostas och blir superrolig. det är väl där jag har tänkt fel, jag har tänkt att belöningen ska komma från mig när han är i rutan så att själva rutan blir positivt laddad, men eftersom rutan är 10 meter bort så tar det ju ändå några sekunder innan jag har hunnit fram, och då blir det alls inte lika tydligt vad belöningen är kopplad till, och egentligen är det ju att han snabbt ska springa mot rutan som är målbilden. så simpelt det är när bitarna faller på plats, NU kan mängdträningen börja. har även börjat få till ett bättre sättande i fjärrdirigeringen, även om han kanske inte flyttat sig över vad som är tillåtet så har han ändå rört sig bort från utgångspositionen, och det är så onödigt.

4. och så är det fredag imorgon och i helgen räknar jag med att få lite tid för mig själv. utställning på lördag och då är det ju mest bara att sitta och glo på en stol, och så viltspår i grannbyn på söndag där jag räknar med att vara klar till lunch, så en hel lång söndagseftermiddag att bara slappa på.

så som sagt. det hade varit toppen om det nu inte hade varit för mitt JÄVLA knä och min JÄVLA ländrygg. det är som att det helt enkelt inte får vara för bra. och även om jag är van vid smärta så är det så jävla tråkigt att alltid ha ont någonstans, precis hela hela tiden, varje dag, varje timme, varje steg; ingenting får liksom bara flyta på och vara enkelt.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.